Välkommen att lämna ditt Huddingeförslag!


Huddingeförslaget är vårt medborgarförslag.

Huddingebor i alla åldrar är välkomna att lämna ett Huddingeförslag. Det är möjligt att dela förslaget på sociala medier, kommentera och rösta på andras förslag.

Syftet med Huddingeförslag är att öka delaktighet och se till att de förslag som tas upp av ansvarig förvaltning eller nämnd har ett brett stöd bland Huddingeborna.

✔️ Vad ska ett Huddingeförslag innehålla?

Förslaget ska handla om Huddinge kommuns verksamhet och det som kommunen har möjlighet att besluta om. Det kan vara förslag inom 👇
  • stadsplanering
  • miljö
  • turism
  • näringsliv
  • socialtjänst och äldreomsorg
  • barnomsorg och skola
  • kultur- och fritidsverksamhet.
I ditt Huddingeförslag beskriver du tydligt vad du vill att Huddinge kommun ska göra och varför du vill det.

⌨️ Så här skriver du ett Huddingeförslag


Ditt Huddingeförslag ska bestå av en rubrik och en beskrivning av ditt förslag. Försök begränsa ditt förslag till cirka en halv A4-sida (ungefär 2000 tecken). Du får gärna bifoga bilder, filmer och dokument.

Tänk på att skriva tydligt så att andra enkelt kan förstå vad du föreslår. Skriv ett förslag per Huddingeförslag, inte flera i samma inlägg. Det måste vara tydligt för andra vad de kan rösta på 👍 Var konstruktiv och ha en hänsynsfull ton❤️

Klicka här för att lämna ditt Huddingeförslag

💡 Vad händer sen?

Ditt Huddingeförslag publiceras så snart det har granskats. När vi publicerat det finns det tillgängligt för andra att läsa, kommentera och rösta på. Om förslaget inte blir godkänt kontaktar vi dig och förklarar varför.

Alla som bor i Huddinge kommun kan lämna, stödja och kommentera förslag. Det finns ingen åldersgräns så även barn och ungdomar kan engagera sig och lämna eller rösta på ett Huddingeförslag.

📣 Sprid ditt Huddingeförslag

Du som lägger förslaget har själv möjlighet att marknadsföra det på sociala medier för att på så sätt samla röster från andra som tycker lika.

📌 Ett Huddingeförslag behöver samla 100 röster på 90 dagar. När tiden gått ut överlämnas de förslag som samlat tillräckligt med röster till ansvarig nämnd eller förvaltning. När Huddinge kommun har fattat beslut i ärendet publiceras det sedan i anslutning till förslaget.

👉 Se aktuella Huddingeförslag här


❌ Vad är inte ett Huddingeförslag?

Felanmälan, beställningar eller inlägg i pågående ärenden är inte Huddingeförslag. Synpunkter och klagomål räknas inte heller som Huddingeförslag.


Välkommen att skicka in ditt Huddingeförslag 💌

Huddinge servicecenter (Uppdaterad )
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.