Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Val 2018 otillåten affischering

Hej!
Idag uppmärksammade jag vid Alfred Nobels allé vid Huddinge sjukhus något avvikande på lyktstolparna.
 När jag krypkörde fram lyckades jag tyda det till affischer från Centerpartiet. Enligt regler för affischering val 2018 är det ej tillåtet då det stör trafiken genom att ta fordonsförarnas uppmärksamhet. Platsen är mycket trafikerad dagligen av både fotgängare och bilister.
Snälla, gör er plikt och ta bort dom.
Tack på förhand
Mvh
Åsa Norlin
Åsa Norlin Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej!
  Upptäckte att Huddinge kommun, till skillnad från många andra kommuner inte verkar ha några regler för var och hur man får sätta upp valaffischer. Stämmer det? I så fall borde ni se till att detta görs, tex vilka lyktstolpar som är tillåtna att annonsera på osv....
  Pernilla
 • Hej Åsa och tack för ditt inlägg!

  Kommunen har mottagit en felanmälan på detta och har kontaktat berörd enhet som kommer att ta ner de omnämnda skyltarna.

  Vänliga hälsningar
  Jean Servicecenter
 • Hej Pernilla och tack för ditt inlägg

  Ja, det finns ett regelverk som reglerar detta. Partierna har sökt polistillstånd för upplåtelse av allmän plats till vilket kommunen bilagt villkor för upplåtelse av kommunens mark. Enligt kommunens reglemente HKF 1210 gällande avgifter för upplåtelse av allmän plats så tas ingen avgift ut ifrån kommunens egna verksamheter. Det står tydligt i regelverket att affischer skall utformas så att det inte kan förväxlas med vägtrafikmärken eller andra trafikanordningar.

  Skulle ni hitta några affischer som sitter fel eller stör trafiken gör ni felanmälan i appen eller i webbformuläret.

  Vänliga hälsningar
  Jean Servicecenter
 • Olagliga afficher som stör trafik och sikt i stuvsta.
  Björkängsvägen, Västergårdsvägen samt på Stationsvägen vid Huddingevägen.
  Reklamskyltar för Stenskiva Lapital som liknar valafficher är uppsatta.
  Polisanmäl detta samt ta bort dem
  Petter
 • Hej Petter och tack för ditt inlägg!

  Vi försöker ta ner valaffischer så gott det bara går. Problemen vi stöter på är att invånare hör av sig tillbaka för då har det satts upp nya skyltar på samma plats.

  Vi tar till oss av invånarnas synpunkter gällande affischering och gör vårt bästa.

  Vänliga hälsningar


  Jean Servicecenter
 • Hej!

  fast nu är det ju inte valaffischer som stör utan affischer för privata företag som är uppsatta i korsningar och framför övergångställen. Fortfarande och ej borttagna i korsningen Huddingevägen/Björkängsvägen
  Petter
 • Tack för informationen, jag felanmäler detta.

  Vänliga hälsningar
  Jean Servicecenter
 • Hej Jean,
  Eftersom jag får mail om varje nytt inlägg så läste jag ovan. Det kan ju vara en idé att se till att debitera eller bötfälla för olovlig affischering. Det är ju inte som att man inte ser vem som är den skyldige! ;-)
  Hälsningar
  Pernilla
 • Affischerna för Stenskiva Lapital (privat företag) är fortfarande kvar i korsningen Huddingevägen/Björkängsvägen upp mot Stuvsta Station (Stationsvägen)?
  Samt runt Kvarnbergsplan. Hoppas de som åker ut fotograferar samt POLISANMÄLER detta. Har själv ringt företaget i fråga som bara lägger på luren/struntar i det när jag påtalat detta. Så de är fullt medvetna om detta men om ni inte gör polisanmälan så kommer de säkert fortsätta och troligen finns de även i andra kommuner uppsatta också.
  Petter
 • Hej!

  En felanmälan är gjord som jag tidigare skrev, och kommunens berörda enhet för just sådana problem är informerade och jobbar med att lösa denna typ av problem man har med affischering.
  Jean Servicecenter
 • Hej!
  Såg nu att affischerna vid huddingevägen var borta men de verkar finnas runt på många ställen fortfarande så kan ni svara på om det oxå är polisanmält? Eftersom det ska det när det är uppenbart och ni ser företagsnamnet!
  Var och förtidsröstade idag i Huddinge bibliotek och då fanns samma affischer där med vid Tingsvägen 1!!!
  Så uppenbart systematiskt
  Petter
 • Hej Petter

  Affischering klassas på samma sätt som klotter, och Huddinge kommun gör då alltid en polisanmälan i samband med att man också lägger in en felanmälan.

  All valaffischering ska tas bort inom denna vecka, senast den 16 september.

  Vänliga hälsningar
  Jean Servicecenter

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.