Till senaste kommentaren

Utfart från Stuvsta torg till Stationsvägen

Hej. Min fråga gäller om det är högerregeln som gäller vid utfart från Stuvstatorg till Stationsvägen?
Som det är nu verkar det finnas olika uppfattningar hos bilister vad som gäller, vissa kör ut från Stuvstatorg andra stannar, likaså de som kommer på Stationsvägen tolkar detta olika. Vissa stannar och använder högerregeln andra kör på. Detta ger upphov till situationer som kan bli potentiellt farliga.
Finns något beskrivet om det är så att hela stuvstatorg räknas som "parkering" och att det då är utfartsregeln som gäller mot Stationsvägen, eller räknas stuvstatorg som en "gata" då parkeringen är i mitten av torget, och stuvsta torgväg är den gata man kör in på vid infart på torget. Och det då är högerregeln som gäller vid utfart på stationsvägen.

Mats Glaser Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Mats,
  Vad bra att du ställer en fråga som säkert intresserar många Stuvstabor.

  Det är en korsning där högerregeln gäller eftersom det är en väg som går in mot parkeringen och heter Stuvsta torgväg.

  Något som ger vägledning i att bedöma om det är en korsning eller infart är om sträckan är namngiven som i detta fall. När det sedan inte är reglerat med något annat (huvudled, väjningsplikt, stopplikt eller dylikt) på övriga sträckor så gäller alltså högerregeln.

  Med vänlig hälsning,


  Susanne Servicecenter
 • Hej
  tack för svar . Korsningen är inte helt riskfri och tidvis  väldigt trafikerad . Det kan lätt uppstår köer när ex bussar står stilla vid hållplatsen och bilar står i korsningen. Jag vet inte hur man kan lösa det men kanske genom att införa väjningsplikt vid utfart från torget. Eller markera i korsningen att man ej skall stanna mitt i. Något tror jag man måste göra framöver, då trafiken har ökat till Stuvsta torg samt på Stationsvägen.
  Mats Glaser
 • Hej igen Mats,

  Vi tackar för synpunkterna men vi planerar inte för någon åtgärd i korsningen.

  Önskar dig en fin kväll!

  Med vänlig hälsning,


  Susanne Servicecenter
 • Fast eftersom i princip INGEN stannar för högerregeln så måste ju ni som kommun göra en översyn över trafikregleringen! Så säger i alla fall Transportstyrelsen att ni måste enligt lag! Det gäller för övrigt tex på Björkängsvägen samt Västergårdsv också att ingen stannar för högerregel, förr var dessa gator markerade som huvudled!
  Peter
 • Hej Mats och Peter,

  Tack för synpunkterna.

  Om ni vill att trafikingenjörerna ska se över detta bör ni skicka in det som ett ärende till trafik@huddinge.se. Frågor som kommer in här i frågeforumet blir inget ärende hos trafikavdelningen.

  Önskar er ett fint veckoslut!

  Med vänlig hälsning,
  Susanne Servicecenter
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.