Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Utegym i Huddinge

Hej! Jag är nyinflyttad i Huddinge och är ofta ute och springer och tränar. Ågesta utegym är ett favoritställe och nu har jag även upptäckt Visätra med fina spår och utegym - finns det fler utegym och spår i Huddinge?

Tina Rapportera olämpligt innehåll
Visa bästa svaret

Kommentarer

 • Hej Tina,
  välkommen till Huddinge kommun. Det finns totalt sex stycken platser i kommunen med olika träningsredskap utomhus. Tre utegym (maskiner) och tre naturgym. Naturgym är gjorda av stockar och trämaterial, medan utegym har maskiner som mer liknar inomhusgym.

  Utegym – naturgym

  • Visättra Sportcenter, Kvarnängsvägen 1
  • Ågesta friluftsområde
  • Källbrinks IP, Gamla Stockholmsvägen 91

  Utegym – maskiner

  • Källbrinks IP, Gamla Stockholmsvägen 91
  • Rådsparken, Rådsvägen 17
  • Skeppsmyreparken

  Ytterligare information finns här.

  Hälsningar

  Mikael
 • Tack för snabbt svar och god service!

  Tina
 • Huddinge har inga utegym i Östra kommundelen, Ågesta tillhör Stockholm.

  Erika
 • Hej Erika,

  det är inte riktigt så enkelt och ibland kan det uppfattas precis så som du skriver. Men Ågesta tillhör Huddinge kommun. Detta kan du också se på kommunkartan. Men däremot äger Stockholm Stad en stor del av marken i Ågesta.

  Hälsningar

  Mikael
 • Det vet jag , Mikael, vad jag menade var att gymmet är uppsatt av Stockholm Stad och att Huddinge inte har något med det att göra.

  Erika
 • Finns det planer på utegym tex i Trångsund/Skogås?

  Sara
 • Hej Sara,

  ja det planeras nya utegym i de områdena men alla är inte helt planlagda ännu. Det som är planerat är "Entre skogås" vilket du kan läsa mer om i Huddinge parkprogram, både om denna men även andra områden som är planerade att innehålla utegym. I detta park program står det också om olika områden i Huddinge där parker och grönområden planeras att upprustas.

  Hälsningar

  Mikael
 • Hej. Jag och några kompisar har börjat träna Street workout på huddinges utegym i Ågesta men vi saknar ett redskap

  http://i1.ytimg.com/vi/lmddL6FF3zs/maxresdefaul...

  Fredrik
 • Hej Fredrik,

  jag skickar ert förslag vidare till ansvariga på Kultur och fritidsförvaltningen.

  Hälsningar

  Mikael
 • Hej!
  Har ni några planer på att bygga fler utegym?
  Jag kommer flytta till Balingsnäs till sommaren och kommer sakna utegymmet där jag bor.
  Finns det något i närheten eller ut mot Sundby Gård?

  Kristoffer Porsemo
 • Hej Kristoffer,

  det finns i flera områden planer att bygga utegym och detta förtydligas i det parkprogram som har beslutats. Entré Skogås är det område som jag sett möjligen är närmast där du beskriver men titta runt i parkprogrammet.

  Hälsningar

  Mikael
 • Hmm.. Skogås är för långt bort. Är det inte så att det borde finnas ett utegym i nära anslutning till där större delen avpopulationen finns? Finns det ingen park nära tilliggande Sjödalen-Fullersta? Det förefaller sig ytterst o-troligt att jag ska bemöda mig ta mig så långt som mer än en mil bara för att komma fram till närmsta utegym? Är inte Rådsparken närmare då? http://www.huddinge.se/Uppleva-och-gora/idrott-...

  Hur som så vore det trevligt med ett utegym i närheten av sörskogen/balingsnäs.

  Kristoffer Porsemo
 • Kristoffer, det i Skogås kommer inte att byggas på länge, så om du vill träna närmaste året är något annat alternativ bättre :-)
  Mvh Sara

  Sara
 • Hej! Jag och ett antal personer är intresserade av ett utegym i Trångsund/Skogås vilket jag ser nu att ni har skrivit om både här och i era parkprogram.
  Det jag inte riktigt hänger med på är att det står att det planeras ett gym i Rickardsviksparken i Trångsund. Vad jag vet finns bara Rickardsviksparken i Skogås. Det skulle vara kul att se på en karta vart det kan ligga, i parkprogrammet finns det bara en bild på en skogsdunge.
  Mvh Sophie

  Sophie
 • Hej Sophie!

  Vad roligt att så många är intresserade av motionsanläggningarna i kommunen. Planerna för ett utegym vid Rickardsviksparken (i Skogås) som nämns lite kort i parkprogrammet ligger längre fram i tiden. Det som planeras för i år är byggandet av en hinderbana i Nytorps mosse i Trångsund. Hoppas ni har möjlighet att använda den när den är färdigställd!

  Ha en fortsatt trevlig dag!

  Karin
 • Kan man lämna medborgarförslag och samla underskrifter på Huddinges hemsida med BankID ( som i Haninge Kommun tex)?

  Sofie
 • Skogås och Sörskogen/Balingsnäs har ett avstånd mellan sig som kväver det mesta av spontan träning. Närmsta "utegym" är Rådsparken, men den anläggningen är undermålig o inte ett gym enligt min definition. Rådsparken har inget gym. I så fall erbjuder lekparken för barnen mer träning. Varför kan inte Huddinge kommun inspireras av ex. Vår huvudstads/Sthlms-kommuns definition vad ett utegym är. Eller åtminstone det vid Farsta Strand. Bifogar en bild på ett utegym så ni kan använda det för framtida referens.

  Bifogad fil:
  http://kontakt.huddinge.se/site_media/attachmen...

  Porsemo
 • Hej Sofie!

  Tack för bra tips om möjligheten att lämna in medborgarförslag. Det finns i Huddinge kommun för närvarande möjlighet att lämna in medborgarförslag skriftligt, det som krävs är att du är folkbokförd i Huddinge kommun. Du kan läsa mer om du det går till på våra sidor om politik och påverkan.

  I dagsläget finns tyvärr ingen möjlighet att lämna in medborgarförslag elektroniskt och huruvida man ska kunna göra det i framtiden är beroende av två saker. Dels är det en utredning som ska göras i Huddinge under hösten rörande medborgardialoger i stort och där denna fråga kommer att beröras. Samtidigt finns det nu förslag i statens stora demokratiutredning – ”Låt fler forma framtiden” – att avskaffa den medborgerliga förslagsrätten och istället införa något som kommer att kallas ”Folkmotion” och där det krävs att minst 1 procent av invånarna i kommunen skriver under den för att den ska behandlas. Om det förslaget skulle klubbas av riksdagen bör vi i vårt arbete nog snarare fundera på hur man ska få ”Folkmotionen” att fungera i kommunen än att elektronisera medborgarförslagen.

  Det pågår alltså ett arbete kring detta och jag hoppas att du kommer få mer besked efter utredningen.

  Ha en fortsatt fin dag,

  Karin
 • Hej Porsemo,

  Tack för dina synpunkter om utegym. Jag har skickat dem vidare till berörd avdelning och inväntar svar från dem angående dina frågor.

  På återhörande!

  Karin
 • Kan bara hålla med om att ett utegym bör utformas liknande Stockholms (typ Ågesta) för att få kallas ett gym. Hoppas det blir ett sådant vid Mossen!

  Sara
 • Hej alla intresserade och välkommen Sara till tråden!

  Jag har fått följande information från avdelningen som arbetar med planeringen av utegym:

  "Vi skiljer på olika typer av gym i Huddinge,

  -Naturgymmen är mer robusta stockgym och vänder sig till mer träningsvana motionärer. Vi har byggt ett till sådant i Tranparken våren 2016 vid Långsjön och vi kan också meddela att det kommer bli ett på Nytorps mosse nu i höst.
  -Parkgymmen som är enklare är inte avsedda för lika tung träning. Målgruppen är i första hand äldre människor men folk i alla åldrar använder dem.

  Stockholm Stad har också olika typer av utegym, men de kanske benämner parkgymmen på annat sätt än vad vi här på Huddinge kommun gör.

  Vi bygger oftast utegym i samband med större parkupprustningar och för tillfället planeras inget ytterligare än det som tidigare nämnts."

  Önskar er god träning!

  Karin
 • Hej

  Jag läser i Södra Sidan att det ska byggas ett utegym och en hinderbana på nytorps mosse redan i år. Bra!
  När det nu ska byggas, se till att utegymmet kommer bestå av en räckhäv och en ställning för dips. Tack på förhand.

  Erik Norbergh
 • Tack för skiss. Bra att det kommer finnas ett räckhäv för Chins.
  Dock synd att det ej finns med en ställning för dips. Fundera gärna på om det finns möjlighet att lägga till det. Det ser ut att finnas plats enligt skissen.

  Erik Norbergh
 • Hej Erik,

  Tack för ditt inlägg och dina synpunkter. Här kommer en skiss över hur utegymmet kommer se ut;

  Bifogad fil:
  http://kontakt.huddinge.se/site_media/attachmen...

  Karin
 • Hej igen,

  Jag vidarebefordrar dina synpunkter till de som arbetar med utegymmet.

  Ha en fortsatt fin dag,

  Karin
 • Hej, jag heter Daniél Kallonas och bor i Skogås. Fick till min stora glädje läsa att en hinderbana och utegym ska byggas vid mossen. Då jag själv deltar i flera olika hinderlopp såsom Tough Viking och Toughest bland annat så passar det utmärkt att ha en bana att kunna träna på. Jag är väldigt nyfiken på projektet och skulle gärna tipsa om att man gör något liknande Östervåla hinderbana. Finns det möjlighet att komma i kontakt med de som gjort planritning för att ge matnyttiga tips kanske innan de sätter igång och bygger. Av vad jag läst i tidningen så kommer det saknas bla en Ramp att springa uppför och heller inte romerska ringar att ta sig över. Kostnaden behöver kanske inte överskrida eran budget och ni kommer få en väldigt attraktiv spontan idrottsplats som fler och fler människor söker sig till i en snabbt växande sportgren. Hör gärna av er, jag vill jättegärna bidra med min kunskap.
  Med vänlig hälsning Daniél Kallonas

  Daniél Kallonas
 • Hej Daniél,

  Tack för ditt engagemang i frågan. Jag skickar dina förslag och dina kontaktuppgifter till de som planerar för utegymmen på Gatu- och trafiksektionen.

  Tack igen och ha en riktigt fin torsdag!

  Karin

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan bli synligt för alla.
Din e-post visas aldrig publikt. Läs vår policy