Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Upprustning Huddinge Centrum?

Hej,
Vi är relativt nyinflyttade i Huddinge kommun och trivs än så länge bra, däremot måste jag säga att gällande  Huddinge C finns mycket kvar att önska! Trots ok utbud gällande butiker är Huddinge C riktigt gammalt, trist och på sina håll till och med nedgånget med flagnande färg och klotter. Jag är fullt medveten om att flertalet fastighetsägare är inblandade etc etc, denna fråga rör i stället hur framtida planer ser ut. Ligger det något på planeringsbordet gällande ett nytt och uppfräschat Huddinge C? Att ha ett tilltalande centrum vilket är väl synligt från såväl spår som bilväg borde väl ligga i allas intresse, såväl etablerade som potentiella nya Huddingebor. Jag skulle vara tacksam för utförligt svar på denna fråga. Tack på förhand.

Kommentarer

 • Hej Eric!

  Tack för din fråga. Vad kul att ni har flyttat till Huddinge kommun.

  Det pågår ett nytt program för Huddinge centrum som godkändes av kommunfullmäktige den 11 juni 2013. Programmet presenterar ett förslag till framtida utveckling av Huddinge centrum. Förslaget ger Huddinge centrum möjlighet att växa och utveckla sin attraktionskraft som lokalt centrum. Programmet för Huddinge centrum föreslår att centrumkärnan expanderar, öppnas upp och bättre kopplas samman med omgivning, gröna samband och rekreationsytor. Det sociala rummet byggs ut. Ett förslag till ett nytt socialt rum är ett entrétorg vid pendeltågsstationen i Kommunalvägens nuvarande läge.

  Programförslagets genomförande förväntas pågå under 2015 till 2040.

  Du hittar mer om programmet och finner programhandlingar genom att klicka här.

  Har du frågor om utbudet av butiker i Huddinge centrum eller underhållet i centrum kan du kontakta Huge fastigheter AB som yttersta ansvaret för det. Kontaktuppgifterna till Huge är e-postadress info@huge.se och telefonnummer 08-535 320 10.

  Med vänliga hälsningar

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.