Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Tillåtet att parkera lastbil i villaområde?

Är det tillåtet att som boende i villaområde ha sin verksamhets lastbilar/övriga fordon parkerade i villaområden kvälls/nattetid varje dag?

Kommentarer

 • Hej Andreas!

  Tack för ditt inlägg.

  Det finns inget särskilt förbud i Huddinge kommun angående lastbilar och parkering i villaområden. Det är samma regler som gäller som för personbilar.

  För att undvika böter är det dock viktigt att framkomligheten för andra fordon tillgodoses.
  Ibland kan det ju vara lämpligare att parkera lastbilar i ett industriområde. Men det finns alltså inget förbud kring parkering av lastbilar i villaområden.

  Önskar dig en bra dag!

  Vänliga hälsningar,

 • Hej Josefine!
  Hur tar man frågan vidare på kommunal nivå då lastbilar/ företagsbilar gör framkomligheten besvärligare och sikten sämre på gatorna? Barn strömmar längs gatorna till och från skolorna och detta är helt oacceptabelt då detta utgör en risk för att en olycka inträffar.

 • Hej!

  Tack för ditt inlägg,

  Skicka gärna dina synpunkter angående denna fråga till vår trafiksektion: trafik@huddinge.se

  Vänliga hälsningar,

 • Hej. jag håller med "orolig trebarnsmamma " . Det parkeras lite hur som helst runt fredriksdal. Bilar som står mot färdriktningen och står för när korsningar och skymmer sikten. Skolan har snart upprop och det kommer att vimla av barn från alla håll som skall till skolan som liggen bara ett stenkast från Fredriksdal. Kommunen borde också se över höga häckar i omgivningen som skymmer sikten i korsningarna. se tex gamla Stockholmsvägen- Fredrikdalsvägen och vägen till sjön Glömmaren. Barn som cyklar eller kommer gående syns inte bakom häckarna. Gör något innan det händer något tragiskt.

 • Hej Pelle!

  Tack för din synpunkt och felanmälan.
  Jag ber ansvariga att se över häckarna i området och åtgärda vid behov.
  Använd gärna vårt formulär för felanmälan nästa gång det dyker upp något fel som behöver åtgärdas.

  Med vänlig hälsning,

 • Hej,

  Jag har ringt ett flertal gånger angående lastbilar som parkerar flera dagar i sträck och hela helger. Det enda svar från kommunen är att de ska skicka parkeringsvakter till området men de har inte synts till.
  Nu vintertid dessutom tomgångskörning mer än en minut upp till 5 minuter. Dessutom gropar, sprickor och oljefläckar efter parkerade lastbilar. Det är oftast inte en lastbil utan flera tunga parkerade på en kort sträcka. Jag tycker Huddinge kommun ska överväga om det ska vara tillåtet med parkering av tunga fordon i tätbebyggt villaområde och ställa sig frågan hur trafiksäkert det är för oss övriga trafikanter som använder cykel, vuxna som barn att passera en parkerad lastbil. Ni skriver på kommunens hemsidan att ni lägger stor vikt för trafiksäkerhet?

 • Svar till besviken Huddingebo från en till besviken Huddingebo
  Det verkar meningslöst att skriva för det händer inget i alla fall. Tjänstemännen på kommunen verkar strunta i kommentarer och inlägg som kommer från " serviscenter ", som vi medborgare insänt.
  Ofta är svaren = 0 och massa ?????????

 • Hej Besviken Huddingebo,

  Tråkigt att situationen inte verkar blivit bättre.

  Jag skickar precis som tidigare detta vidare detta till vår Gatu- och trafikavdelning.

  Enklast sättet att skapa ett ärende av en synpunkt gällande önskemål om ändrade trafikregler så bör man skicka önskemålet till vår Gatu- och trafikavdelning via mail: trafik@huddinge.se

  Om du vill prata med en trafikingenjör så är du välkommen att ringa till oss på Servicecenter så guidar vi dig till rätt person.

  Med vänlig hälsning,

 • Tack Josefine för ditt svar!

  Jag har pratat med trafikingenjörer som varit mycket trevliga men de kan inte göra så mycket, bara skicka parkeringsvakter eftersom Huddinge kommun tillåter parkering för lastbilar i bostadsområden. Om man tittar på Stockholm stad så har de följande regler Tunga fordon - får inte parkeras på väg inom Stockholms stad klockan 22-06, utom på särskilda p-platser. Jag har även mailat till två kommunpolitiker 25/5 2015 men de måste ha mycket att göra för fortfarande inget svar... kanske inte så konstigt att min signatur är Besviken Huddingebo.

 • Hej!

  Det sista jag kan råda dig till att göra är att även skicka in ett Huddingeförslag.

  Önskar dig en God jul!

  Med vänlig hälsning,

 • Är det tillåtet att parkera sin verksamhets lastbil på sin egna parkering på sin egna tomt? Tätbebyggt område.
  Sam
 • Hej Sam!
  Varför ska du parkera på din egna tomt när du kan parkera på alla gator inom Huddinges tätorter? I Huddinges tätorter parkerar flertalet företag sina lastbilar och företagsbilar längs gatorna och varför skulle din lastbil ta plats på din tomt? I Sörskogen efterfrågas fler lastbilar och företagsbilar längs gatorna så sprid gärna detta till dina åkerivänner.
  Jimmy
 • Hej Jimmy!
  Vet inte riktigt om du är seriös eller inte, men jag har ställt min företagslastbil på min tomt vilket har lett till att mina grannar har klagat hos kommunen. Detta är anledningen till att jag frågade ifall det är okej ifall jag ställer min bil på min parkering som tillhör min tomt i ett tätbebyggt område. Ironin är inte välkommnad då jag är ute efter seriösa svar.
  Sam
 • Hej, varför skickar ni svar på frågor som ställdes 2016. Problemen borde väl vara lösta för länge sedan ???????
  Pelle Svensson
 • Hej,
  Jag håller med Pelle problemet borde varit löst för länge sedan och är förvånad över att inte Huddinge kommun tar det på allvar.
  Ska det behöva hända en olycka innan något sker?  Huddinge kommun medger att det är ett problem, jag uppfattar er på kommunen som ni inte tar tag i problemet och bara duckar... för allas skull ta tag i problemet och hitta en lösning för åkarna där de kan parkera/uppställningsplats och för att vi som bor i kommunen kan bo trafiksäkert. Lastbilar parkerade på trånga gator där bl.a. barn går och cyklar kan kommunen inte mena är trafiksäkert.
  Besviken Huddingebo
 • Hej. Tråkigt att tjänstemännen i Huddinge kommun tar så lätt på anmärkningar från medborgarna. Har själv skickat in anmärkningar om skymd sikt i vägkorsningar och dålig vägbelysning i Glömsta och fått löfte att de skall ordnas. När då ????? bara skitsnack från tjänstemännen. Kanske vi kan ställa kommunen till svars om det händer något ? Men det är snart val och då får vi chansen att välja bort alla dåliga politiker i kommunen.
  Pelle Svensson
 • Hej Sam!
  Vad jag vet så får du parkera lastbil på tomten, men varför skaffar du inte en uppställningsplats till lastbilen?
  Jimmy
 • Hej Sam,
  Tack för din fråga och jag ber om ursäkt att svaret dröjt.

  Bortsett från kommentarerna du fått här beror det lite på i vilken omfattning du parkerar lastbilen. En lastbil som är till för eget bruk kan placeras på ett icke störande sätt för omgivningen och då brukar inte bygglovsavdelningen lägga sig i.

  Om lastbilen används för verksamhet som har koppling till fastigheten och om det står något i detaljplanen om detta blir det en andra regler som gäller och då behöver du kontakta bygglovsavdelningen.

  Så mitt råd blir att kontakta bygglovsavdelningen om du är osäker.

  Med vänlig hälsning,


  Susanne Servicecenter

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.