Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Tillåtet att parkera lastbil i villaområde?

Är det tillåtet att som boende i villaområde ha sin verksamhets lastbilar/övriga fordon parkerade i villaområden kvälls/nattetid varje dag?

Andreas Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Andreas!

  Tack för ditt inlägg.

  Det finns inget särskilt förbud i Huddinge kommun angående lastbilar och parkering i villaområden. Det är samma regler som gäller som för personbilar.

  För att undvika böter är det dock viktigt att framkomligheten för andra fordon tillgodoses.
  Ibland kan det ju vara lämpligare att parkera lastbilar i ett industriområde. Men det finns alltså inget förbud kring parkering av lastbilar i villaområden.

  Önskar dig en bra dag!

  Vänliga hälsningar,

  Josefine Servicecenter
 • Hej Josefine!
  Hur tar man frågan vidare på kommunal nivå då lastbilar/ företagsbilar gör framkomligheten besvärligare och sikten sämre på gatorna? Barn strömmar längs gatorna till och från skolorna och detta är helt oacceptabelt då detta utgör en risk för att en olycka inträffar.

  Orolig trebarnsmamma
 • Hej!

  Tack för ditt inlägg,

  Skicka gärna dina synpunkter angående denna fråga till vår trafiksektion: trafik@huddinge.se

  Vänliga hälsningar,

  Josefine Servicecenter
 • Hej. jag håller med "orolig trebarnsmamma " . Det parkeras lite hur som helst runt fredriksdal. Bilar som står mot färdriktningen och står för när korsningar och skymmer sikten. Skolan har snart upprop och det kommer att vimla av barn från alla håll som skall till skolan som liggen bara ett stenkast från Fredriksdal. Kommunen borde också se över höga häckar i omgivningen som skymmer sikten i korsningarna. se tex gamla Stockholmsvägen- Fredrikdalsvägen och vägen till sjön Glömmaren. Barn som cyklar eller kommer gående syns inte bakom häckarna. Gör något innan det händer något tragiskt.

  Pelle Svensson
 • Hej Pelle!

  Tack för din synpunkt och felanmälan.
  Jag ber ansvariga att se över häckarna i området och åtgärda vid behov.
  Använd gärna vårt formulär för felanmälan nästa gång det dyker upp något fel som behöver åtgärdas.

  Med vänlig hälsning,

  Josefine Servicecenter
 • Hej,

  Jag har ringt ett flertal gånger angående lastbilar som parkerar flera dagar i sträck och hela helger. Det enda svar från kommunen är att de ska skicka parkeringsvakter till området men de har inte synts till.
  Nu vintertid dessutom tomgångskörning mer än en minut upp till 5 minuter. Dessutom gropar, sprickor och oljefläckar efter parkerade lastbilar. Det är oftast inte en lastbil utan flera tunga parkerade på en kort sträcka. Jag tycker Huddinge kommun ska överväga om det ska vara tillåtet med parkering av tunga fordon i tätbebyggt villaområde och ställa sig frågan hur trafiksäkert det är för oss övriga trafikanter som använder cykel, vuxna som barn att passera en parkerad lastbil. Ni skriver på kommunens hemsidan att ni lägger stor vikt för trafiksäkerhet?

  Besviken Huddingebo
 • Svar till besviken Huddingebo från en till besviken Huddingebo
  Det verkar meningslöst att skriva för det händer inget i alla fall. Tjänstemännen på kommunen verkar strunta i kommentarer och inlägg som kommer från " serviscenter ", som vi medborgare insänt.
  Ofta är svaren = 0 och massa ?????????

  Pelle Svensson
 • Hej Besviken Huddingebo,

  Tråkigt att situationen inte verkar blivit bättre.

  Jag skickar precis som tidigare detta vidare detta till vår Gatu- och trafikavdelning.

  Enklast sättet att skapa ett ärende av en synpunkt gällande önskemål om ändrade trafikregler så bör man skicka önskemålet till vår Gatu- och trafikavdelning via mail: trafik@huddinge.se

  Om du vill prata med en trafikingenjör så är du välkommen att ringa till oss på Servicecenter så guidar vi dig till rätt person.

  Med vänlig hälsning,

  Josefine Servicecenter
 • Tack Josefine för ditt svar!

  Jag har pratat med trafikingenjörer som varit mycket trevliga men de kan inte göra så mycket, bara skicka parkeringsvakter eftersom Huddinge kommun tillåter parkering för lastbilar i bostadsområden. Om man tittar på Stockholm stad så har de följande regler Tunga fordon - får inte parkeras på väg inom Stockholms stad klockan 22-06, utom på särskilda p-platser. Jag har även mailat till två kommunpolitiker 25/5 2015 men de måste ha mycket att göra för fortfarande inget svar... kanske inte så konstigt att min signatur är Besviken Huddingebo.

  Besviken Huddingebo
 • Hej!

  Det sista jag kan råda dig till att göra är att även skicka in ett medborgarförslag.

  Önskar dig en God jul!

  Med vänlig hälsning,

  Josefine Servicecenter

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan bli synligt för alla.
Din e-post visas aldrig publikt. Läs vår policy