Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Snöröjning 2018, synpunkter

Hej!
Ni skriver att ni startar snöröjningen när det fallit mellan 5 och 8 centimeter snö.
Om det, som i förra veckan, kommer fyra centimeter snö på torsdagen och lika mycket på fredagen, borde ni då ha skickat ut snöröjarna?
Om det sedan på söndagen snöar ytterligare fem centimeter, skulle ni egentligen ha kommit då?
Eller, är det så att eftersom det ser relativt snöfritt ut från början på Myrängsvägen (delen fram till Myrängsskolan verkar röjas med högre prioritet), så bryr man sig inte om resterande del, Myrängsvägen uppför backen till Kortvingevägen och Kortvingevägen? Båda dessa bitar har ganska branta backar och även om man inte snöröjer så behöver de sandas.
Vad är det egentligen som gäller, speciellt avseende Myrängsvägen uppför backen till Kortvingevägen och Kortvingevägen?
Med vänliga hälsningar

Kommentarer

 • Hej

  Tack för din fråga. Arbetsledarna och projektledaren följer väderläget hos SMHI och några andra noggrant och gör bedömningen när snöröjning ska påbörjas.

  Myrängsvägen fram till nummer 60 är vad kommunen, i snöröjningssammanhang, kallar prio 1-väg och ska vara färdig senast fyra timmar efter att arbetsledarna kallat ut entreprenörerna.  

  Myrängsvägen vidare och Kortvingevägen är prio 2-vägar, det vill säga att de ska vara snöröjda och klara senast fjorton timmar efter utkallning.

  Anders
 • Jo, jag förstår att det är lägre prioritet på gatorna närmast mig, och jag har inget problem med det, men:-
  1. när ska de komma och snöröja under scenariet ovan (4+4+5 under fyra dagar), och
  2. när kan man förvänta sig att det är sandat, oavsett om det plogats eller ej?
  3. Det faktum att de ännu inte plogat här sedan drygt en vecka tillbaka, ska det föranleda en felrapport?
  Mvh
  Sven
 • Hej Sven

  Arbetsledarna gör bedömningen från dag till dag om det behöver plogas, snön kan smälta bort från dag ett till dag två, så om det har snöat 4 centimeter per dygn i några dagar så behöver det inte betyda att det behöver plogas, det har helt och hålet med framkomligheten att göra.

  Sandning ska ske inom fyra timmar efter att plogning har skett. Arbetsledarna gör bedömningen i fall där snön har smält och det finns risk för att det fryser till så kallas det ut sandning utan att man har plogat. Eller att man får in samtal om att det är nu halt på vissa områden.

  Att man inte har plogat sen en vecka tillbaka kan vara så att det bedöms inte har varit tillräckligt med snöfall. Eller så har man missat det, då får man skicka in en felanmälan på det.

  Men vänlig hälsning

  Anders
 • Hej Anders,
  tack för besked!
  Nu har de precis varit här och plogat på Kortvingevägen, första gången på två veckor, det har väl ramlat ner tre-fyra decimeter den senaste veckan.
  Mvh
  Sven
 • Skulle uppskattas om någon kommer o plogar o sandar på Gretas backe ganska omgående aningen svårt att komma upp med bilarna. Flera bilar står parkerade längst ner o kommer inte upp. Mvh Sylvia
  Sylvia
 • Hej Sylvia

  Jag har felanmält att det var snö på Gretas backe och förhoppningsvis är det fixat.

  Med vänlig hälsning

  Anders
 • Tack det är åtgärdat 😀
  Sylvia
 • Vad har hänt med plogbilarna som körde runt i Stuvsta (Kallkärrsvägen, Ängsvägen och många andra vägar i detta område) för ca 2 veckor sedan i timtal och plogade vägar som hade obefintligt med snö. Plogbladen måste ha skadats ordentligt eftersom det blixtrade och om bladen när de plogade på ren asfalt.
  Nu har vi sedan en vecka fått jättemycket snö, inte en plogbil har setts till, det ser helt bedrövligt ut på alla vägar. Det enda som har plogats (av en liten traktor) är trottoaren på Kallkärrsvägen där skolbarnen ska gå ner till Snättringeskolan.
  Hela Snättringe är oplogat, jag tror många fler än jag skulle vilja ha svar på frågan "Vad har hänt".
  Britt-Marie L
 • Hej,

  Jag har läst ovan om vad som gäller vid plogning, hur många cm snö som behöver falla för att man ska ut och ploga. Men när så temperaturen slår om och det blir mildare tycks den snö som varit hårt packad vid lägre temperatur luckras upp och det blir väldigt moddigt. Hur gör man då? Bor i Sjöängen i Trångsund och det var svårt att få kontroll på bilen i morse pga all snömodd som har luckrats upp.

  Mvh
  Jenny från Trångsund, Sjöängen
  Jenny
 • Hej!

  Vilka entreprenörer är det som sköter snöröjningen i huddinge?
  Mrg
 • Hej
  Det är flera olika aktörer som har hand om olika områden.
  • Haninge maskin
   Flemingsberg
  • Skanska
   Segeltorp, Skogås och Trångsund
  • Svevia
   Gladö kvarn, Sjödalen, Stuvsta och Vårby
  Med vänlig hälsning

  Anders

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.