Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Vilka riktlinjer gäller för skolval åk 4:a?

Hej!
Jag är väldigt undrande över Huddinge kommuns riktlinjer när det gäller att skolplacering i åk 4. Vi har gjort ett val om en skola som vi önskar men fått placering i en annan skola som ligger närmare hemmet. Jag har förstått att kommunen har nya riktlinjer om att barn ska ha möjlighet att placeras i en skola närmare hemmet. Om vi nu har VALT en skola som ligger längre bort, struntar då kommunen i vårt val??? Jag har nämligen förstått på handläggaren på kommunen att dom inte kan ta hänsyn till val då de har lagar att följa.
Varför har man då kvar skolvalsblanketten om den inte gäller!!! 
Med vänlig hälsning Anna

Kommentarer

 • Hej Anna!

  Tack för dina frågor. Så här svarar grundskoleavdelningen på dina funderingar:

  Vi på grundskoleavdelningen har ett högt söktryck till många av våra skolor i kommunen, vilket gör att vi i vissa fall tyvärr inte kan tillmötesgå de önskemål om placering som angetts i ansökan.

  I enlighet med skollagen och våra riktlinjer för placering är utgångspunkten att alla ska få en plats på sitt förstahandsval och sedan någon av sina önskade skolor, men när platserna inte räcker till måste vi göra ett urval för att bedöma vilket barn som har rätt till en plats. Detta görs i första hand utifrån principen om relativ närhet.

  Här kan läsa mer om relativ närhet.

  Vänliga hälsningar,
  Jonah Servicecenter

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.