Till senaste kommentaren

Entré Skogås - detaljplan för södra Skogås

Hej, jag undrar vad som sker med området runt rondellen nedanför beatebergsskolan? Har tidigare pratat med detaljplanshandläggarna men då hade de inte kommit fram till något. Nu vill jag veta, vad ska man vara, när, hur kommer det se ut och varför ändrar man

Tack på förhand
Peter
Peter Johansson Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Peter och tack för din fråga!

  Den detaljplan som kommunen nu utarbetar på området täcker området kring infartsrondellen till Skogås från både gamla och nya Nynäsvägen. Projektet är just nu i en samrådsfas, vilket är den fas där kommunen samlar in information, önskemål och övriga synpunkter från de som berörs av projektet. De som anses beröras av projektet är invånare i området som anses påverkas av förändringar i markanvändning i området, övriga sakägare samt myndigheter, i detta fall exempelvis Trafikverket och Länsstyrelsen.
  På denna bild kan man se en ungefärlig skiss för hur området kan tänkas se ut när planen är färdig.

  Det man vill göra i området är att göra Skogås med attraktivt med en mer inbjudande entré från motorvägen genom att låta företag etablera sig i området som nu är till stor del outnyttjat. Det kommer att vara såväl kontorsverksamhet som företag med inriktning på sällanköpshandel och försäljning direkt från tillverkare och hantverkare. För den del närmast Skogås medges, som planerna ser ut nu, även även konstruktion av en livsmedelsbutik. Man ska även utreda möjligheten att förbättra tillgängligheten för gång-och cykeltrafik genom området genom att skapa en ny koppling upp mot Lyckåshöjden.

  Vad gäller frågan när så är den lite mer svårbesvarad då kommunen nu inväntar en utredning om de kraftledningar som går genom området och huruvida de kommer att behöva grävas ned, vilket hade blivit mycket kostsamt för kommunen.

  Önskar dig en fortsatt trevlig sommar,

  Marcus

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.