Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Sandsopning 2019

hej!
jag skulle vilja få förnyad infomation på ämnet sandsopning 2019. Jag håller med tidigare insändare att sandsopningen 2018 var under all kritik. Så dåligt får det väl inte bli igen?! Vissa villagator sopades inte förrän i slutet av maj och början av juni om jag inte missminner.

Just nu är det fortfarande vinter och visst kan det komma mer snö och is, men med tanke på gruset som redan svämmar över cykelvägar och gångbanor är det viktigt att detta år göra rätt och få bort gruset i tid.

Med värmen och vårvindarna kommer gruset och virvla runt och ge förorenad inandningsluft, för att inte tala om halkrisken för de som cyklar och går på rullgrus.
Kolla gärna vad som beslutats och avtalats med entreprenören. När ska sopningen påbörjas och när ska den vara HELT avslutad?

mvh Anna
Visa bästa svaret

Kommentarer

 • Hej Anna och tack för din kommentar!

  Vi håller kontakten med gatudriftsenhetens vägförvaltare och har bett dem uppdatera oss så snart det finns konkreta nyheter om årets sandsopning att informera om. Vi har fått beskedet att planeringen pågår och att mer information är att vänta inom kort. Då publicerar vi förstås även informationen i det här inlägget!

  Under tiden önskar jag dig en fortsatt fin vecka!

  Med vänliga hälsningar,
  Sascha
 • tack för det, jag ser fram emot uppdatering och närmare besked inom kort!
  Anna
 • Hej Anna och ni andra som följer det här inlägget!

  Nu finns det mer information om årets sandsopning på vår hemsida. Längst ner på den informationssidan hittar ni även svar på några vanliga frågor om sandsopningen.

  Sammanfattning
  I år startar vi årets sandupptagning den 25 mars och beräknas vara klara med kommunens totala sandsopning den 7 maj. Tiderna kan komma att justeras då sandsopningen är väderberoende, snö och halka kan komma tillbaka och då utförs ingen sandsopning.

  De flesta områden kommer att vara färdigsopade till den 30 april, medan Segeltorp och Kungens Kurva blir klara den 7 maj.

  Planering sandupptagning per kommundel
  25 mars till 7 april
  Gladö-Lissma samt Västra Länna

  25 mars till 30 april
  Flemingsberg, Skogås, Trångsund, Länna, Högmora, Vidja, Ågesta, Stuvsta, Snättringe, Sjödalen, Fullersta, Glömsta, Vårby, Loviseberg

  7 april till 7 maj
  Segeltorp, Kungens Kurva

  Önskar alla en fortsatt fin vecka!

  Med vänliga hälsningar,
  Sascha
 • Hej,
  Med tanke på hur dåligt det plogats och använts onödigt mkt sand för halkbekämpning i vissa områden i kommunen så hoppas jag ni följer upp både snöröjning och sandsopning noggrant. Den gatan jag bor ser mer ut som grusväg än asfalterad.
  Anders B
 • Hej Anders och tack för din kommentar!

  Om du har synpunkter på hur exempelvis halkbekämpning eller sandsopning utförs får du gärna lämna dem på den här sidan. Ange gärna vilket eller vilka områden i Huddinge kommun som det gäller då det kan vara värdefull information för natur- och gatudriftsavdelningen när de ska följa upp och utvärdera arbetet.

  Trevlig kväll!

  Med vänliga hälsningar,
  Sascha
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.