Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Samarbete med bönder i torkan?

Hejsan! Det råder som bekant torka i landet, och många bönder har svårt att få ihop foder till sina djur. Samtidigt förfogar huddinge kommun över flera grönområden. Kan något samarbete inledas? I  stuvsta står tillexempel en nästintil komplett fårhage och en fd hästhage helt tom. Vore det inte bättre att erbjuda de lokala bönderna att komma på "självplock" av foder där ?
 https://m.facebook.com/Bondbonansblogg/photos/a.601305993250964.1073741838.412979512083614/1689574417757444/?type=3&source=57&ref=m_notif¬if_t=feedback_reaction_generic

Kommentarer

 • Hej,

  Vilken bra tanke!

  Följande svar kommer från naturvårdsenheten;

  Vi är medvetna om problemet. Det mesta av lämplig mark för att ta foder från i Huddinge kommun är redan utarrenderad eller på annat sätt bortlovad till bönder. Men vi håller också på att se över resterande lämpliga platser för slåtter. Det finns några ängsmarker med höga biologiska värden där kommunen ombesörjer slåttern. Den slåtter sker sent i augusti och det kan därför se ut som mark som ingen sköter eller bryr sig om.
  Jag undrar om hagen i Stuvsta kan vara den vid Källbrinksskolan? I så fall ligger den redan under arrende. Den före detta hästhagen är då i så fall på privat mark så där har kommunen ingen rådighet i frågan.

  Trevlig helg!

  Sofie Servicecenter

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.