Till senaste kommentaren

När börjar upprustningen av Rosendalsparken?

Hej! Vad är det för tidplan för upprustningen av Rosendalsparken? Kan det börja tidigare p.g.a. det milda vädret?

Kommentarer

 • Hej Sharon,

  Det hade säkert varit möjligt om vi hade vetat om att vädret skulle vara milt men ombyggnationen av Rosendalsparken tidigareläggs inte. Vi behöver först annonsera uppdraget och ta in anbud från olika entreprenörer.
  Planen är att starta ombyggnationen i juni i år.

  Ha en fin kväll!

  Med vänlig hälsning,

  Susanne Servicecenter
 • Tack för svar! Den nya ritningen är så mycket bättre än den gamla, vi bor precis vid parken och tycker det ska bli mycket spännande med så mycket nytt.
 • Hej igen Kommunen!
  Upprustningen var planerad att starta i juni men har inte kommit igång. Hur ser tidsplanen ut?
  Mvh
  C
 • Hej C och välkommen till forumet.

  Det är riktigt som du noterat att arbetet skulle påbörjas i juni men den upphandlade entreprenören ville inte sätta i gång i juni, före semestrarna. Som det ser ut nu planerar vår entreprenör att starta arbetena under september.

  Önskar dig en skön höst.

  Med vänlig hälsning,
  Susanne Servicecenter
 • Hej!

  Hur ser upphandlingen ut eg? Får entreprenören utföra arbetet när den har lust? Har ni inga tidskrav?

  MVH
  Johan
 • Hej Johan och välkommen till tråden.

  I det här projektet så har vi satt ett slutdatum, det vill säga när parken ska vara färdigbyggd, som tidskrav. Så arbetar vi oftast, sedan är det upp till entreprenören att lägga upp arbetet på ett lämpligt sätt.

  När vi tar fram tidsplanen så uppskattar vi ungefär hur lång tid arbetet kan tänkas ta, sedan varierar det något beroende på hur stort företaget är och hur mycket folk de har möjlighet att placera på just det här arbetet.

  Ofta är det ett önskemål från allmänheten att parkerna hålls öppna under sommaren vilket vi också tar med i beräkningen. Det är inte så bra om parken stängslas in och sedan blir det semester och den bara står otillgänglig och ingen arbetar där dessutom. Att inte det fysiska arbetet sattes i gång i juni just denna sommar var väl synnerligen tursamt då de flesta hade så kallad hemester.

  En nytt projekt föregås ofta av att entreprenören måste söka olika tillstånd (till exempel lämna in trafikanordningsplan, söka marklov med mera) och beställa material som ibland kan ha långa leveranstider. Så även om en entreprenör har ett kontrakt och startat planeringen så betyder inte det att de rent fysiskt direkt kan börja gräva i parken.

  Så arbetet är i gång (påbörjades i juni) och vi hoppas att det första spadtaget snart ska tas i Rosendalsparken.

  Med vänlig hälsning,
  Susanne Servicecenter
 • Hej igen och tack för svar!
  Så, vad är det för slutdatum på bygget?
  Mvh
  C
  C
 • Hej igen C,

  Den beräknas bli klar nästa sommar (exakt datum går inte att säga eftersom det alltid måste tas med i beräkningen att det kan bli en tuff vinter då det inte går att utföra markarbeten under perioden november till mars) och då blir det en större invigning om omständigheterna tillåter.

  Håll utkik på huddinge.se!

  Med vänlig hälsning,

  Susanne Servicecenter
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.