Till senaste kommentaren

Får jag placera pool på prickad mark?

Hej,

Vi funderar på att bygga en pool på våran tomt och undrar om det går att göra det fastän delar av tomten är så kallad prickad mark? Om det går - finns det några särskilda regler kring just prickad mark?

Dessutom undrar vi om en pool som grävs ner måste vara helt i marknivå för att vara bygg- eller marklovsfri, eller om den likt murar kan sticka upp 50 cm?

Mvh
Mathilda

Kommentarer

 • Hej,

  Tack för ditt inlägg,

  Om poolen grävs ner så går det bra att placera den på
  prickad mark, den ska då vara helt nedgrävd.

  Om ni önskar att poolen sticker upp från marken eller kanske sätta något skyddande plank runt poolen, kan ni behöva söka bygglov för detta. För att veta vad som gäller för just er fastighet kan ni kontakta oss genom att maila servicecenter@huddinge.se.


  Önskar dig en fin dag!

  Med vänlig hälsning
  Agnetha Servicecenter
 • Hej . vi funderar på att bygga pool och vill fråga hur nära tomtgränsen kan man bygga.? dvs med plank däck runt om poolen.

  tack
  Mvh

 • Hej Margareta,

  Tack för ditt inlägg!

  Pool i sig är inte lovpliktig men trädäcket kan vara det beroende på vilken typ av mark enligt detaljplanen den placeras på och dess utformning.

  För mer information om vad som gäller just i ditt område, var god boka en kostnadsfri konsultation hos en bygglovshandläggare via denna sida.

  Önskar dig en trevlig dag!
  Vänligen,
  Essan Servicecenter
 • Hej

  Fråga: hur nära tomtgräns får man bygga en pool?
  (poolen kommer inte sticka upp mer än 50cm i höjd)


  Milorad Sekulic
 • Hej Milorad,

  Det ska gå att sköta om konstruktionen utan att gå in på grannens tomt. Ett avstånd på minst 50 centimeter är att rekommendera.

  Önskar dig en fin dag!

  Med vänlig hälsning
  Agnetha Servicecenter
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.