Till senaste kommentaren

Får jag placera pool på prickad mark?

Hej,

Vi funderar på att bygga en pool på våran tomt och undrar om det går att göra det fastän delar av tomten är så kallad prickad mark? Om det går - finns det några särskilda regler kring just prickad mark?

Dessutom undrar vi om en pool som grävs ner måste vara helt i marknivå för att vara bygg- eller marklovsfri, eller om den likt murar kan sticka upp 50 cm?

Mvh
Mathilda
Mathilda Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej,

  Tack för ditt inlägg,

  Om poolen grävs ner så går det bra att placera den på
  prickad mark, den ska då vara helt nedgrävd.

  Om ni önskar att poolen sticker upp från marken eller kanske sätta något skyddande plank runt poolen, kan ni behöva söka bygglov för detta. För att veta vad som gäller för just er fastighet kan ni kontakta bygglovsavdelningen genom att maila bygglov@huddinge.se eller boka ett personligt möte med en bygglovshandläggare, vilket ni gör här.

  Önskar dig en fin dag!

  Med vänlig hälsning
  Agnetha Servicecenter
 • Hej . vi funderar på att bygga pool och vill fråga hur nära tomtgränsen kan man bygga.? dvs med plank däck runt om poolen.

  tack
  Mvh

  Margareta
 • Hej Margareta,

  Tack för ditt inlägg!

  Pool i sig är inte lovpliktig men trädäcket kan vara det beroende på vilken typ av mark enl. detaljplanen den placeras på och dess utformning.

  För mer information om vad som gäller just i ditt område, var god boka en kostnadsfri konsultation hos en bygglovshandläggare via denna sida.

  Önskar dig en trevlig dag!
  Vänligen, 
  Essan Servicecenter

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.