Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Parkering på Orrvägen i Segeltorp

Varför har ni satt upp parkeringsförbud i början på Orrvägen? Ska ni tvinga oss som bor i lägenheterna som inte fått p-plats hos föreningen att sälja bilen nu bara för man inte får stå längs gatan längre? Hur tänker ni?

Kommentarer

 • Hej

  Tack för din fråga.

  Kommunen har fått in önskemål om att införa parkeringsförbud längs hela Orrvägen efter det att gångbanan breddades.

  Då bilarna hade svårt att mötas skapades det köer ut på Häradsvägen i högtrafik. Vi beslutade därför att införa parkeringsförbud på den delen av Orrvägen närmast Häradsvägen.

  Med vänlig hälsning

 • Köerna ut på häradsvägen har inget att göra med parkerade bilar längs Orrvägen. Det är trafikljusen samt busshållsplatser som ligger så till att bussarna måste stanna mitt i körbanan, som skapar köer längs häradsvägen. Så köerna kommer se exakt likadana ut oavsett parkering längs Orrvägen eller inte. Samt att de är självklart att det blir extra köer just vid Orrvägen då Tempobutiken ligger där.
 • Hej

  Jag vidarebefordrar synpunkten om förhållandet till kommunens trafiksektion.

  Med vänlig hälsning

  Anders
 • Hej, efter ombyggnad med trottoar på Orrvägen går det inte att mötas då bilar står parkerade på vägen. Vid möte får man köra upp på trottoaren, detta i riktning Orrvägen mot Tjädervägen.

  /Anonym
 • Väldigt professionellt att bygga beslut på anonyma klagomål. Gör ert jobb istället och skicka hit folk med rätt kompetens för att skapa ett underlag som man faktiskt kan ta ett vettigt beslut med förankring i verkligheten. Väldigt lätt för villaägare med tomtmark (läs parkering) att gnälla men för oss som bor i lägenhet så skapar detta ett stort problem. Min poäng är att vi är också är skattebetalare och att kommunen har en skyldighet även mot oss att bevaka våra intressen.
 • Nu har ni bevisat precis att ni skiter helt och hållet i oss som bor i lägenheter. Att sätta upp parkeringsförbud bara för att villa ägare klagar är helt otroligt lågt. Skönt att det är val i höst så ni på trafikavdelnigen kan börja leta nya jobb direkt.

  Anonym arg jävel
 • På riktigt??? Hur tänker ni??? Nu är det parkeringsförbud på båda sidor av Orrvägen!? Vart ska man ställa bilen, om man bor i nån av lägenheterna?
  Man vill ju parkera där man bor, nu får man ställa sig ett kvarter bort, och vad kommer att hända då... Jo då är det nya människor som kommer klaga för det blir en bilsamling på deras väg.... Detta måste ändras på, bort med parkeringsförbudet och det är snabbt!!!!!
  Argare än argast
 • Hej
  Jag har skickat era synpunkter till trafiksektionen som är de som planerar sådana här saker. Vi återkommer med kommentarer angående detta.

  Med vänlig hälsning.
  Anders
 • Nu är parkeringsförbudsskyltarna borta!
  /Ano Nym
  Ano Nym
 • Hej Ano Nym,

  Tack för ditt inlägg.

  Det är riktigt att parkeringsförbudet upphävts och nu är det 24-timmars parkering som gäller på hela Orrvägen men frågan kommer att utredas ytterligare eftersom det är så många synpunkter som inkommit både för och emot.

  Med vänlig hälsning,
  Susanne Servicecenter
 • Ja det finns nog både för och nackdelar. Nåt som är fruktansvärt irriterande, det är ju att det är nån som parkerar en jätte stor lastbil, som tar upp mycket plats, den passar inte in att stå i ett villa samhälle som den gör! Vet att det är många som störs sig på den! Den måste ju kunna stå på arbetsplatsen på kvällar/nätter.
  Parkeringsförbud för lastbilar vore en tanke :-)
  Orrvägenbo
 • Det måste ske en stor förändring på Orrvägen, och det är snabbt! Extremt mycket bilar och lastbilar står parkerade utmed vägen. Svårt att ta sig fram med bil och även om man promenerar. Sen framförallt för alla barn som går själva, det är en dödsfälla!!! Har bevittnat själv 2 jätte nära krockar, då barn har varit på väg över vägen (orrvägen) till Tempo, då det stod en stor lastbil, som skymde sikten både för barnen och bilföraren som kom åkandes på Orrvägen! Nu gick det bra båda gångerna, men hur går det nästa gång? Det här är allvarligt, ni måste se till att det blir en förändring omgående!

  Malin
 • Hej Malin,
  Tack för din fråga.

  Jag ställde frågan till trafikavdelningen som säger att när det gäller parkering längs Orrvägen så har vi fått in både önskemål och medborgarförslag om att en ändring av parkeringsregleringen bör göras. Flera vill ha parkeringsförbud längs hela Orrvägen samtidigt som att många inte vill det. Delar av Orrvägen har framkomlighetsproblem på grund av parkerade fordon.

  Om fordon parkerar längs stora delar av Orrvägen försämras sikten och möjligheten för två bilar att mötas. Vi har därför beslutat att införa parkeringsförbud på Orrvägen mellan nummer 16 och 24.

  Med vänlig hälsning,

  Susanne Servicecenter

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.