Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Parkering på gatorna i villakvarteren i Stuvsta

Det är ganska irriterande att inte komma ut och in från och till sin egen tomt, Jag kan inte förstå hur det kan vara tillåtet att få parkera sin bil långt ute i gatan och precis utanför ngns grindhål. Igår hade jag besiktningstid på vårt släp och det var med nöd och näppe jag kunde köra in på tomten igen. Sonen som har en stor amerikanare fick parkera hos en granne igår för han kom inte in. Vem står för kostnaderna om man missar tex en besiktningstid? Om ngr veckor ska vi åka iväg med husvagnen på en fredag och det vet i tusan hur vi ska lösa det om ngn står där, ska vi kanske köra ut vår egen bil för att blockera? Det värsta tycker jag är att det kan stå 4-5 bilar här och så går man förbi p-platsen bakom centrum på väg till tåget och då är det inte ens fullt där.....

Kommentarer

 • Hej Ann-Sofie,

  Tack för din fråga! Jag förstår att det emellanåt kan vara besvärligt att komma ut på gatan med släpet efter bilen!

  Enligt trafikförordningen får man inte parkera sin bil framför en in- eller utfart eller så att den väsentligen hindrar utfarten från en fastighet. Om det står bilar på gatan utanför din fastighet som väsentligen hindrar in- eller utfart, är du välkommen att kontakta oss på servicecenter, som kan vidarebefordra det till kommunens parkeringsvakter. Det är de som eventuellt kan rapportera en felparkering.

  Jag hoppas att det går att komma iväg med husvagnen utan problem när det blir dags för semester!

  Vänliga hälsningar,

 • Hej !
  Hur definierar ni begreppet "in -eller utfart" enligt ovan fråga?
  Får en fastighetsägare ha en "in eller utfart" som är lika lång som tomten är lång mot gatan?
  På vissa ställen är ju efterfrågan av gatuparkering än på andra ställen, varför frågan kan ställas på sin spets ibland.

 • Hej William!

  Tack för en intressant följdfråga. Jag har skickat frågan till ansvarig avdelning och återkommer så snart jag fått svar.

  Ha en fortsatt trevlig dag så länge!

 • Hej igen!

  Nu har jag fått följande svar från trafikhandläggarna på gatu- och parkavdelningen:

  "Trafikövervakarna rapporterar ett fordon vid in- och utfart när dom väsentligen försvårar passage. Det ska i praktiken vara helt omöjligt att komma in eller ut från sin tomt för att de ska rapportera detta. Då gäller inte hela tomtgränsen utan endast där det är in- eller utfart."

  Hoppas detta gav dig svar på dina funderingar.
  Trevlig helg!

 • Hej!
  Tack för svar, men frågan handlade mer om hur bred in och och utfart man får ha. Får man anlägga utfart och typ exempelvis uppställningsplats för husvagn längs hur lång sträcka som helst längs sin tomt mot gatan?
  Lite svårt skriva frågan så den inte går att misstolka.

 • Hej igen!

  Ibland är det svårt att tolka varandra i skrift men jag tror att jag nu förstår din fråga. Jag har hört mig för med bygglovsavdelningen och de svarar att det inte finns några generella mått på hur bred en uppfart får vara. Bedömningen om lämpligheten görs från fall till fall. Normalt för en vanlig villatomt brukar vara max fyra bilar. För uppställning av båtar, husvagnar och dylikt kan det krävas att en söker bygglov men det är som sagt svårt att ge ett generellt svar på detta.

  Hoppas du fick lite mer svar av detta.

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.