Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Övervägs en flytt av musikverksamheten vid Huset till Fullersta Bio?

Hej, jag har hört att kommunen undersöker att flytta verksamheten vid det sk Huset (http://unghuddinge.se/huddinge/) till Fullersta Bio. Det lugna villaområdet är knappast lämpligt för en musiklokal mm. Stämmer ryktet? Kommentar önskas.
Boende i området Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej!
  Tack för din fråga!

  De som är ansvariga i detta ärende är på semester just nu men har lovat att återkoppla till dig när de är tillbaka. De kommer då att återkoppla till den e-post du angivit då de inte har tillgång till detta forum.

  Ha en fortsatt trevlig sommar!

  Med vänlig hälsning
  Oscar Servicecenter
 • Hej Oscar och tack för svar!
  Bra att ni skickar svar till mig. Dock tror jag att det kan vara av ett allmänt intresse för boende i området om verksamheten med kvälls-körande mopeder och ungdomsgrupper mm flyttas till Fullersta Bio, varför jag tycker att ni ska svara publikt och brett. Då detta Forum är öppet för allmänheten så borde det väl gå att lösa så att även ansvariga tjänstemän kan få tillgång till det? Annars kanske du kan hjälpa dem att publicera svaret här?

  En fråga helt apropå: Har ni gjort någon form av enkät i området och haft kontakt med Fullersta Fastighetsägare Förening? (http://www.fff-fullersta.se/Kontakta.asp), vilka är väl förankrade i området?
  Boende i området
 • Hej!

  Jag har skickat frågan till ansvarig avdelning och inväntar just nu svar.

  Med vänliga hälsningar,
  Adam Servicecenter
 • Hej nu har jag fått ett svar från Kultur- och fritidsförvaltningen.

  "Tack för din fråga, det stämmer att Kultur- och fritidsförvaltningen ser över möjligheten att flytta Husets verksamhet till Fullersta bio.

  Vi ser många fördelar med en renovering av Fullersta bio, då det är en historisk byggnad värd att bevara.

  Nu i planeringsstadiet ser vi även över hur en ny kulturverksamhet i Fullersta bio skulle kunna utformas. Det är alltså inte tanken att konceptet på Huset ska direkt överflyttas.

  Vi vill se en ny verksamhetsom både kan inbegripa kulturverksamhet för ungdomar, men även ett kulturhus som erbjuder hela Huddinge kulturupplevelser.

   
  Om projekteringen går vidare kommer vi att bjuda in till en dialog."

  Med vänliga hälsningar,


  Adam Servicecenter
 • Låter ju supertrevligt!
  Maja
 • Hej Adam och tack för svar!
  Positivt att höra en renovering planeras. Hoppas att det blir en historiskt smakfull renovering av Fullersta bio och en ny verksamhet som knyter an till den angränsande engelska parken Fullersta Park, som även den ska renoveras, och verksamheten i Fullersta Gård, vilken Fullersta bio utgör en pendang till.

  Bra att höra att det inte är konceptet i Huset som ni utreder att lokalisera till Fullersta Bio utan att det avser en ny kulturverksamhet. Jag tolkar även av svaret att ni söker ett kulturhus som erbjuder hela Huddinge kulturupplevelser och att avsikten alltså inte är att anlägga någon form av musikcenter eller replokal för ungdomsband? Har sett (och hört!) de ungdomsgäng som sent kvällstid står och "brölar" och varvar mopeder utanför den befintliga Huset-lokalen i Storängens industriområde (perfekt lokalisering?) och de passar inte villaområdet Fullersta.

  Hur/när/var kommer inbjudan till dialog att ske, om nu kultur- och fritidsförvaltningen väljer att gå vidare?
  Boende i området
 • Hej igen.

  Tack för din fråga.

  Nu har vi fått ett svar från kultur- och fritidsavdelningen.

  "Vår ambition är att skapa ett hus med utrymme både för olika kulturella uttryckssätt, och även att kunna inkludera olika grupper. En basverksamhet med musikinriktning för unga ska finnas, men det kommer inte at vara en traditionell fritidsgård. Vi är fortfarande i planeringsstadiet, och har därför ingen exakt tidsplan. Däremot, om man vill komma in med tips och idéer i det här stadiet, kan man mejla till anna-maria.bergman@huddinge.se. Jag träffar gärna intressenter i området, för att se hur vi inom ramen för projektet kan finna nya möjligheter."

  Med vänliga hälsningar,

  Adam Servicecenter

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.