Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Blir det farthinder på Myrängsvägen?

Hej!
Nu när Myrängsvägen är öppen till Högmoravägen (om än ännu ej asfalterad) undrar jag över det som verkar bli ett farthinder i backen efter korsningen med Kortvingevägen, det ser ut som det kommer i uppförsbacke och jag tycker det skulle vara smartare om det placerades i nedförsbacke, alltså på andra sidan gatan, inte minst då det kanske också skulle hålla trafikhastigheten nere vid korsningen med Kortvingevägen. Jag bifogar två bilder, en från korsningen med Kortvingevägen och en på det i mitt tycke felplacerade farthinder. Jag ser fram emot era kommentarer!
Sven Wallén Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej,

  Tack för ditt inlägg,

  Jag har fått svar från ansvarig projektledare för ombyggnationen i Högmora.

  Farthindret är rätt placerat. Chikanen som byggs är för att få ner hastigheten på fordonen som i huvudsak kommer från andra hållet, det vill säga från Högmora. Chikanen är alltså inte i huvudsak till för att få ner hastigheten på fordonen som kommer från Myrängen.

  Önskar dig en fin helg!

  Med vänlig hälsning
  Agnetha Servicecenter
 • Hej!
  Om avsikten är att få ner hastigheten på fordon från Högmora (vilket är vad jag efterfrågar) så borde ju hindret placeras på motsatt sida mot vad det är idag, nu sitter det på den sida trafiken FRÅN Myrängen kommer, och i uppförsbacke, precis tvärtom mot vad ni skriver avsikten är; Jag tycker det borde sitta på andra sidan, som ett hinder för trafiken från Högmora och i nedförsbacke. Har projektledaren varit på plats och sett hur det ser ut?
  Med vänlig hälsning
  Sven Wallén
 • Hej,

  Jag har varit i kontakt med projektledaren igen och har nu fått svar och hon meddelar att projektet fortfarande pågår. Under förra veckan satte entreprenören kantstenen så nu är även andra sidan av chikanen byggd. Nu återstår arbeten med återställning samt slutbesiktning under maj månad.

  Önskar dig en trevlig dag!

  Med vänlig hälsning
  Agnetha Servicecenter
 • Tack, nu har jag sett att farthindret utökats till att vara placerat i uppförsbacke och i kurva och därmed med skymd sikt. Kanske inte den placering jag skulle valt, och det blir inte så roligt när snön kommer... Går det att få projektledaren att tänka om, innan det skett en olycka?
  Sven Wallén
 • Hej Sven,

  Projektledaren svarar att de inte kan göra något åt det nu. Slutbesiktningen för projektet kommer göras i slutet av maj.

  Det råder hastighetsbegränsningar i området och ingen ska hålla hög fart, men kommunen får hantera detta vidare efter slutbesiktningen. Din synpunkt är därför även framförd till trafikingenjörerna.

  Önskar dig en trevlig helg!

  Med vänlig hälsning
  Agnetha Servicecenter

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.