Vad är maxtiden på förskolan?

Hej! Är maxtiden på förskola 40 h/vecka? Med restider och lunchrast på jobb blir det svårt att tajma utan att gå ner i arbetstid.

Kommentarer

 • Hej Sandra,

  Tack för din fråga som säkert många fler än du undrar över.

  Det är precis som du säger att det skulle ju vara omöjligt att arbeta eller studera heltid om vi hade en gräns på 40 timmar. Ni får ha ert barn på förskolan er arbets- eller studietid plus resväg. Det finns inget tak på 40 timmar utan rent avgiftsmässigt räknar vi allt över 25 timmar som heltid.

  Förskolorna öppnar klockan 6.30 och om behov finns stänger de senast klockan 18.00 så däremellan är ni välkomna till våra förskolor. Arbetssökande får ha sina barn högst 25 timmar per vecka och för föräldralediga finns särskilda regler.

  Med vänlig hälsning,

  Susanne Servicecenter
 • Tack snälla!
 • Hej

  Vart hittar jag regler för arbetssökande 25 timmars barn?
  Får arbetssökande barn komma på förskolan under höstlov, sportlov med mera?

  Mvh
  Kari Anne
  Kari Anne Lindström Aslaksen
 • Hej Kari och tack för din fråga.

  Reglerna för förskola och pedagogisk omsorg hittar du på vår hemsida och under en rubrik som heter "Om du är arbetssökande".

  Du undrar om barnen till arbetssökande får vara på förskolan under loven och det finns inget som säger att de skulle behöva vara lediga under dessa lov. Men infaller det en så kallad 12-dag i veckan anses det dock att barnen ska gå hem klockan 12 dessa dagar.

  Med vänlig hälsning,
  Susanne Servicecenter
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.