Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Måste jag ha alla mina barn hemma om jag är föräldraledig med ett barn?

Hej, Jag beräknas föda mitt tredje barn den 10:e Juni och vill nu gå på mammaledighet den 8:e juni alternativt den 1:a juni. Jag har två energiska barn på 1,5 och 3 år som kräver mycket underhållning. Min fråga är om jag börjar min mammaledighet innan barnet fötts, måste jag då ha mina äldre barn hemma? Hela vitsen med att gå tidigare från jobbet är ju att få vila ett par dagar och eventuellt komma i ordning lite innan barnet kommer.

Karolina Palmér Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Karolina,

  Vad roligt att ni ska få tillökning.

  Dina barn får gå sina vanliga tider till och med två veckor efter babyns ankomst. Detta gäller även om man blir sjukskriven eller får graviditetspenning.

  Efter de två veckorna går barnen ner på 15 timmar. Ni kan också teckna en särskild överenskommelse på 25 timmar med kommunen som ska gälla i minst ett år eller tills nya barnet börjar på förskolan. Denna överenskommelse medför att barnen får gå 25 timmar i veckan men vara lediga i stort på alla lov som grundskolan har.

  Med vänlig hälsning

  Susanne Servicecenter
 • Hej Sussanne och tack för svar. Min fråga gäller alltså innan barnet fötts. Vad gäller om jag börjar ta ut min mammaledighet 1 vecka innan födsel?Jag gör ju det för att hinna vila och komma lite iordning innan barnet föds men om jag ska ha mina äldre barn hemma då så är det nog lugnare att jobba till sista dagen.

  MVH
  Karolina

  Karolina Palmér
 • Hej igen,

  Du får, precis som jag tidigare skrev, ha dina barn den vanliga tiden på förskolan.

  Med vänlig hälsning

  Susanne Servicecenter
 • Gäller samma sak även om man tar ut semester istället för föräldraledighet några veckor innan förlossningen?

  Mimmi
 • Hej Mimmi,

  Vad bra att du ställer denna fråga!
  Om du tar ut semester eller annan ledighet är huvudregeln att barnen ska vara hemma.

  Förskolan är till för barn vilkas föräldrar arbetar eller studerar. Också arbetssökande eller föräldralediga får ha sina barn på förskolan men på begränsad tid.

  Alltså tar du ut semester ska barnen också vara hemma.

  Trevlig midsommar!

  Med vänlig hälsning

  Susanne Servicecenter
 • Vilket idioti barn behöver gå på dagis inte ett massa hattande allt snack om rutiner !! Vi har en skrikande bebis dygnet runt och mkt vila blir det inte med all säkerhet en impotent kommun käring som kommit på dessa regler men full dagis avgift e det i allafall man blir mållös

  Tobbe
 • Hej Tobbe,

  Dina synpunkter har skickats till förskolenämnden och -avdelningen.

  Med vänlig hälsning

  Susanne Servicecenter
 • Angående 25-timmars regeln..

  Det är med chock vänner boende i andra kommuner reagerar när de får höra om Huddinges snäva regler runt barnomsorgen för storasyskonet/syskonen. (Jo jag vet att det finns flera kommuner har samma.) Det är helt galet att inte barn ska få samma förutsättningar beroende på var i landet man bor. För inte är det skillnad på barnen beroende på kommun??? Min 4-åring behöver leka med andra barn och få kompisar som han så gärna vill! Det skär i mitt hjärta när jag inte kan erbjuda honom det under som nu hela jullovet. Spädbarnet ska skyddas från RS-virus samtidigt som barnkonventionen menar att alla barn har rätt till lika villkor. Nej Huddinge kommun, den ekvationen går inte ihop.. Gör om, gör rätt! Mvh Anna

  Anna Brunborg
 • Hej Anna,

  Dina synpunkter har jag framfört till förskolenämndens ordförande och förskoleavdelningens verkasamhetschef. Eftersom det är en fråga för politikerna är du välkommen med frågor och synpunkter till det forumet.

  God fortsättning på nya året!

  Vänliga hälsningar

  Susanne Servicecenter

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt inlägg & namn blir synligt för alla.
Din e-post visas aldrig publikt. Läs vår policy