Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Leveranser till Smista allé

Hej
Var ska man stå och lossa/lasta bilar på smista alle. Ni säljer mark till alla stora bilföretag men det finns inte en ända lossningsplats på hela smista alle. Är det meningen att vi ska stå på vägen och hindra all trafik+bussar och själva riskera våra liv? Och när vi står på vägen (finns ingen annan stans att stå ) får vi p-böter. Vi vill inte stå på vägen och reta upp bilister och bussförare vi vill stå säkert och göra vårat jobb. Täby kommun är ett föredöme där gjorde man 2st lastfickor a 30meter styck till 3 bilfirmor och det löste trafiksituationen bra. En fundering från en chaufför som vill komma hem till sin familj med livet i behåll
Björn Andersson Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Björn,

  Tack för ditt inlägg.

  Jag har varit i kontakt med trafikplanerarna och fått följande svar:
  "När tomtägarna fick bygglov för sina fastigheter fanns det inritat på tomten plats för lastning och lossning. Tyvärr har de belagt denna plats med parkerade bilar och tvingar sina leverantörer att lasta på gatan. Ni som kör lastbilar ska inte behöva bryta mot lagen. Det ska finnas möjlighet för er att lasta och lossa på tomt. Om det inte finns ska ni ta upp detta med fastighetsägaren, bilföretaget för det är de som har gjort fel."

  Med vänlig hälsning
  Anders servicecenter
 • Det är väl kommunens ansvar se till att bygglovet följs. Om så inte skett får kommunen vidta åtgärder.
  Roland
 • Hej Roland

  Vi avvaktar vad bygglovsavdelningen har att säga om detta.

  Med vänlig hälsning
  Anders servicecenter
 • Tidningen Södra Sidan 16nov 2016
  Där säger Malin Danielsson att hon skickat brev till bilfirmorna att det inte får fortsätta. Har nu gått över ett halvår och inget händer.
  Björn Andersson
 • Dom enda som kan få en förändring angående detta problem är kommunen själv. Hoppas ni har rent mjöl i påsen och vågar sätta krav på bilfirmorna att lösa detta. Vite på ett 20000 per vecka kan ju va något
  Christer
 • Hej,

  Bygglovsavdelningen svarar att de kan bara agera om det kommer in ett klagomål om ett specifikt bygglov. Jag har även sänt detta vidare till kommunens trafikplanerare.

  Med vänlig hälsning
  Anders servicecenter

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan bli synligt för alla.
Din e-post visas aldrig publikt. Läs vår policy