Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Lekplatser Snättringe och Långsjön

Hej!Jag ställde en fråga om lekplatsen på Aspvägen för något år sen. Mitt förslag/önskemål var att en sittbänk skulle placeras mot klipphällen framför sandlådan. (Lekplats Myrmarksvägen har bänkar) Enligt svaret jag fick skulle önskemålet beaktas. Hur har det gått?- lekplatsen saknar soptunna, vilket är synd. Cigarettfimpar, skräp, godispapper mm hamnar på marken istället. Jag noterar att soptunnor finns på alla andra lekplatser i området, varför saknas det på denna?
En feedback på lekplatsen Rosendalsparken. Många föräldrar med mig frågar sig vem den är tänkt för? Klätterställningen är inte anpassad för målgruppen barn i förskoleåldern. Istället för trappa eller stege är det tre bollar på en stång för att kunna komma upp till stora rutschkanan. Vem kan klättra upp för den? Kanske en 10-åring, men i den åldern har de flesta tappat intresse för att rutscha. Istället får föräldrar nu lyfta upp sina barn, läs gravida mammor, hur lätt är det? Ok skriv gärna att EU- norm si o så reglerar att små barn inte ska kunna ta sig upp, men många lekplatser ink Rådsparken har klätterställning med trappa där alla barn når rutschkanan utan vuxens hjälp.

Kommentarer

 • Hej Anna,

  Tack för ditt mail!

  Återkommer med svar så fort jag fått svar från berörd avdelning på dina frågor.

  Med vänlig hälsning

 • Hej! Jag undrar vad som hänt med svaren på mina frågor? Jag är speciellt angelägen att få veta hur ni tänker när det gäller sopkorgar som kommunen sätter upp. På Aspvägens lekplats finns alltså ingen soptunna och där hamnar skräpet istället under parkbord/bänken som finns vid sandlådan. Det är glass och godispapper, tomburkar och ofta även cigarettfimpar. Det är inte särskilt trevligt att ha barn där då. Jag noterar som jag tidigare sagt att övriga lekparker i området har soptunnor, ex Rosendalsparken, Myrmarksvägen, t o m en i korsning på Yrkesvägen. Varför är lekplatsen Aspvägen undantagen? Lika regler borde gälla överallt. Jag ser fram emot ert svar, alt berätta vem som ansvarar för parkskötsel så kontaktar jag vederbörande. Jag skrev första inlägget för mer än 3 månader sen. Med vänlig hälsning, Anna
 • Bild t tidigare inlägg om medskräpning på lekplatsen Aspvägen
 • Hej Anna,

  Nu ska du äntligen få svar på dina frågor. Ärendet har skickats runt på olika avdelningar.

  Enhetschefen svarar så här:
  Rosendalsparken är tänkt för lite större barn och alla mått är godkända för en lekplats.

  Det finns ingen soptunna i Rosendalsparken men det finns fem stycken papperskorgar varav två finns inne på själva lekplatsen. Parken vid Aspvägen är inget undantag men det är en liten lekplats och där finns bara en papperskorg.

  Har du önskemål om åtgärder i parkerna kan du använda dig av formuläret "Synpunkter och klagomål".

  Med vänlig hälsning,


  Susanne Servicecenter
 • Hej Susanne,
  Tack för svar, bättre sent än aldrig. Rosendalsparken har sopkorgar redan, t o m 2st och det är bra.

  Jag har svårt att förstå motiveringen "är tänkt för större barn". Kommunen måste ju utgå från vem som använder parken viket är barn i förskoleåldern till största del och göra den tillgänglig för denna målgrupp. Eller åtminstone inte göra den otillgänglig vilket nu är fallet...

  Så till Aspvägens lekplats. Där har synpunktslämnandet gett utdelning för nu sitter det en soptunna uppsatt! 😀 en uppfräschning av denna populära lekplats på gatan skulle inte skada, ex med klippning av gräs och bänkar att sitta på.

  Mvh Anna

 • Rosendalsparken, i detta fall menar jag lekpatsen och inte parken i stort..:)
 • Hej igen Anna,

  Tack för dina synpunkter som jag har vidarebefordrat till berörda tjänstemän.

  Det var ju roligt att höra att du påverkat till att det satts upp en soptunna i parken. Jag gör en felanmälan på att gräset behöver klippas i parken.

  Ha en bra kväll!

  Med vänlig hälsning,
  Susanne Servicecenter
 • Tack Susanne, får önska dig detsamma!

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.