Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Fulla infartsparkeringar i Huddinge och Stuvsta

Jag behöver bil för att hämta och lämna på förskola som ligger långt ifrån bostaden. Behöver bli av med bilen vid Huddinge eller Stuvsta för att kunna ta tåget vid ca 8-tiden på morgonen då är infartsparkeringarna fulla, hur ska man göra, känns dåligt för både plånbok och miljö att ta bilen in till Kungsholmen.
Anna Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Mycket bra fråga Anna. Jag sitter i exakt samma sits som du med skillnaden att jag behöver åka 7.30. Jag är boende i Högmora men ska lämna barn på förskola i Ballingsnäs (då vi inte fick plats i närområdet) för att sedan bli av med bilen och ta mig in till arbete i stan till kl. 8. Detta verkar dock vara en omöjlighet så som parkeringsläget ser ut nu. Förstår att vissa människor tar bilen av bekvämlighet. Min uppfattning är dock att de flesta ändå inte gör det utan för att vi helt enkelt måste för att få ihop det redan pressade livspusslet. Hur är tanken att jag och andra i likande situation ska göra?
  Emma
 • Hej,

  Tack för er fråga,
  jag har kontaktat berörd avdelning och inväntar återkoppling på er fråga kring parkeringssituationen.

  Ha en bra dag!


  Pernilla Servicecenter
 • Hur långt tid kan det tänkas ta innan man får svar?
  Anna
 • Hej Anna,

  Nu ska du äntligen få ett svar och denna gång tog det ovanligt lång tid att få tag i rätt tjänsteman som kunde avge ett svar.

  "Detta är ett problem helt klart. Det som gäller är att det kommer vara en viss minskning av infartsparkeringar tills Mjölner (planen som skall byggas på infartsparkeringen) är klart. Då skall samma antal infartsparkeringar finnas som innan avstängningen.

  Till dess sker alltså tyvärr en viss reducering av dessa men vi har gjort vad vi kan med tillfälliga platser vid Stambanevägen. Men detta är alltså hur läget är just nu. Det är som sagt inte optimalt men det är vad som bestämts."

  Önskar dig en trevlig helg.

  Med vänlig hälsning,
  Susanne Servicecenter
 • Ett alternativ är att parkera på valfri yta utanför vägbanan. Har ett antal gånger påtalat om felparkerade bilar i Huddinge (villa områdena nära centrum) där bilar står parkerade i terrängen, parkmark, körfältet (där det är linjetrafik), vägkorsningar, trottoarer mfl. Samtliga gånger utan åtgärd, och det är en pågående verksamhet/felbeteende. Kan inte dra någon annan slutsats än att kommunen accepterar detta och därmed borde tillåtas för alla invånare. Eller? Och isf har vi löst parkeringsfrågan. Bara att ta en "fri" yta och ställa fordonet där. Och slutligen, ja...detta är skrivet med ironi. Det är inte lösningen, men dock sanningen om hur kommunen accepterar att bilar parkeras mot gällande trafikförordning.
  Ove

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan bli synligt för alla.
Din e-post visas aldrig publikt. Läs vår policy