Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Gladö kvarnområdet - Vad är det som luktar?

Vid ett flertal tillfällen under hösten så har det luktat illa i Gladöområdet. Senast nu i helgen v 41.
Svårt att beskriva lukten men någon sa att det lukar surströmming, en annan sa disel.. Hur som helst så är det en oangenäm doft. Var kommer den från och kan man göra något åt den?
Jessica Fallgren Rapportera olämpligt innehåll
Visa bästa svaret

Kommentarer

 • Hej Jessica!

  Tack för att du hör av dig till oss.

  Vi tycker att det är jättetråkigt att det luktar illa och vi ska göra allt vi kan för att hjälpa dig.

  Har du möjlighet att skicka adress eller fastighetsbeteckning på området lukten där lukten är som värst, så vi kan lägga en handläggare på ärendet så fort som möjligt.

  Vänliga hälsningar!

  Jonah Servicecenter
 • Hej,
  Bor inte själv i Gladö men är på ridskolan, Gladö stallväg 1, flera dagar i veckan.
  Jessica Fallgren
 • Hallå Jessica,

  Tack för snabbt svar.

  Jag har kontaktat miljötillsynsavdelningen som i sin tur meddelat att de ska åka åka dit under dagen idag (2018-10-16).Det är tydligen flera som har hört av sig till miljotillsyn@huddinge.se angående lukten på Gladö. Jag kommer få återkoppling så fort besöket ägt rum och då återkommer jag till dig omgående.

  Vänliga hälsningar!
  Jonah Servicecenter
 • Hallå och hejsan igen Jessica,

  För information om lukten på Gladö svarar miljötillsyn följande:

  Vi har startat ett ärende efter att vi har fått in information om lukten i området. Lukt är generellt svårt att utreda eftersom det inte nödvändigtvis känns hela tiden. Det vi har gjort i ärendet hittills är att be dem som känner lukten att dels föra loggbok, det vill säga skriva ner när de känner lukten och var den kändes samt att beskriva lukten, och dels att kontakta oss, så vi sedan kan använda det i vår utredning.

  Det är svårt att säga var lukten kan komma ifrån, exempelvis om det är från en privatpersons fastighet i bostadsområdet eller om det är från en verksamhet. Vi har börjat kontakta verksamheter i Gladö industriområde för att höra om de känt av samma lukt eller vet något mer om situationen. Vi har även varit ute på plats igår och idag, i morse kunde inspektörerna på plats känna en diffus lukt.

  Den som känner lukten får gärna kontakta oss på miljötillsynsavdelningen så fort som möjligt, antingen via mail (miljotillsyn@huddinge.se) eller via telefon 08 535 30000. Vid frågor om det här pågående ärendet så är det bra att kontakta miljötillsynsavdelningen.

  Vänliga hälsningar!

  Jonah Servicecenter

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.