Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Gångväg i Balingsholmsdalgången

Hej!

Vad är status på den planerade gångstigen genom Balingsholmsdalgången? En gångväg där skulle verkligen kunna öppna upp norra delen av Orlångens naturreservat. Kanske extra betydelsefullt i år när så många planerar för hemester.

Kommentarer

 • Hej och jag ber om ursäkt att svaret har dröjt.

  Jag fick följande svar från Natur-och klimatavdelningen:

  Natur- och klimatavdelningen driver ett vattenvårdsprojekt för Balingsholmsån mellan sjön Trehörningen och Ågestasjön. I detta projekt tittar man även på möjligheten att tillgängliggöra dalgången med en gångstig eller liknande. Projektet är fortfarande i samrådsstadiet där man tittar på olika lösningar samt förhandlar med övriga fastighetsägare kring ån.

  Om och när projektet har landat i lämpliga lösningar för vattenvårdsåtgärderna ska en ansökan om vattendom lämnas in. En sådan process tar ganska lång tid. Det jag vill säga med det är att inget kommer att hända förrän en eventuell vattendom har vunnit laga kraft. Och förhoppningsvis kan berörda fastighetsägare vara överens om en gångstig som tillgängliggör Balingsholmsdalgången samtidigt som vattenvårdsåtgärderna blir utförda.

  Önskar dig en trevlig helg!
  Hiba Servicecenter

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.