Till senaste kommentaren

Hur får jag fiber internet till fastighet?

Hej jag bor i ågestavägen xxx och det finns ingen fiber anslutning skulle ni kunna göra fiber anslutning åt oss snälla!
Visa bästa svaret

Kommentarer

 • Hej Jonas och tack för ditt inlägg!

  I Huddinge är det teleoperatörerna som bygger ut fiber och erbjuder bredband till Huddinges invånare. Det finns alltså inget stadsnät i Huddinge. Om du vill ha bredband måste du vända dig direkt till operatörerna. På deras webbplatser kan du ofta se vad de kan leverera till din adress.

  Det här är en lista över teleoperatörer som har markavtal i Huddinge. Varje företag väljer själva ut vilka man vill eller kan erbjuda fiber. Ledningsägare och deras operatörer gör urval på tilltänkta kunder.

  Följande operatörer har markavtal med Huddinge kommun:

  Det finns också företag som inte har markavtal med oss men som använder befintliga nät, så att de kan leverera bredband till dig ändå.

  Vänliga hälsningar,
  Jean Servicecenter
  (Uppdaterad ) Rapportera olämpligt innehåll Bästa svaret
 • Hej
  Jag bor i en villa på Högsätersvägen. Inget teleoperatör är villig att dra fiber till mig. Hur ska jag då göra för att få fiber?

 • Hej Håkan och tack för din fråga!

  Kommunen har ingen möjlighet att hjälpa dig hitta fiberleverantörer. Ett tips är att vända dig för att höra med dina grannar hur de har gjort i den frågan.

  Vänliga hälsningar,
  Jean Servicecenter
 • Hej,

  jag skall flytta in till Kolonivägen 2a i Huddinge och vill dra in fiber till fastigheten. Jag vet att Kolonivägen 2b har fiber indraget. Hur tar jag reda på vem som äger fibernätet? Med vänlig hälsning Mikael
  Mikael
 • Hej Mikael!

  När det gäller olika register för fibernät i Huddinge Kommun så upprättas inget sådan register hos oss i Huddinge. De nämnda företagen ovan har rätt att nyttja det allmänna utrymmet på våra gator för att bygga fiber. Företagen behöver då göra en anmälan för schakttillstånd, och det är de enda i den tillståndsprövningen som anmäls för att få gräva.

  Vänliga hälsningar,
  Jean Servicecenter
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.