Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Farthinder till Näckrosvägen?

Hej,

Vi bor på Näckrosvägen i Sjöängen II, Trångsund och har varit tvungna att betala en herrans massa pengar för vägen som byggts i området.
Nu kör boende, samhällsservice och tung byggtrafik mfl. så det ryker efter 30-vägen. När kommer fartdämpande åtgärderna?
Det är bara en tidsfråga innan någon hemsk olycka kommer ske och det är nära till hands att tänka sig att det kommer vara barn som drabbas då det är småttingar i praktiskt taget varje hus.
För den saftiga peng vi betalat räknar jag med att väg/trafiksäkerhet ingår där det behövs? Och behövs det gör det. Ser fram emot ett gäng chikaner utefter vägen.

Vad är planen här och NÄR?

/Emma

PS: Det gjordes beläggningsarbeten på den nya vägen alldeles nyss - var det verkligen nödvändigt att lägga ny beläggning på en ny väg för skattepengar istället för att fokusera på säkerhet?

Emma Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Emma,

  Tack för ditt inlägg och dina synpunkter.

  Det är riktigt att det planeras två gupp på Näckrosvägen. Jag har varit i kontakt med trafikavdelningen och fått veta att vår entreprenör hoppas på att kunna utföra jobbet i nästa vecka, men det beror tyvärr helt och hållet på vädret då det krävs vissa speciella förhållanden när man skall asfaltera.

  Så om vädrets makter är på vår sida kommer du och dina grannar att ganska snart ha gupp på er gata och hoppas i och med det att trafiken lugnar sig.

  Med vänlig hälsning

  Susanne Servicecenter
 • Hej,

  Tack för svar.
  Det låter ju bra.
  Då är min nästa fråga; finns det någon analys över hur dessa ska placeras på bästa sätt? Kan man få reda på placeringen av dessa och evt få möjlighet att framföra synpunkter.
  Chikaner hade varit att föredra framför gupp. Sjöängsvägen har chikaner och det borde därför vara lika här på Näckrosvägen.

  Hälsar,
  Emma

  Emma
 • Hej igen,

  Tjänstemän från trafikavdelningen har varit där, på plats och kom då fram till att placeringen blir ungefär vid Näckrosvägen 5 och 9.

  De säger också att det skulle bli svårt med chikaner för det behövs mera utrymme för dem. På vägen är det dessutom ganska många in- och utfarter på denna sträcka. Det fanns även en tomt som ännu inte var bebyggd vilket också gör det svårt att veta exakt var denna in- och utfart hamnar. Kommunen försöker också placera guppen vid belysning om det är möjligt.

  Hoppas du nu fått svar på dina frågor och passar på att önska dig en trevlig helg.

  Med vänliga hälsningar

  Susanne Servicecenter
 • Hej,

  Varför planeras endast två farthinder? Inget verkar hamna längre in på högre gatunummer efter Näckrosvägen 9.
  De största fartsyndarna ligger på gasen just på den sträckan efter vägen där det är naturreservat på ena sidan och villor på andra. Det borde definitivt vara något mer längre ner i närheten av kurvan vid viken. Så som det är planerat nu kommer resultatet bli gasen i botten med kraftiga inbromsningar fram till farthindret vid Näckrosvägen 9 för trafik som kommer från norr och kör mot söder. Vi som bor här ser dagligen detta på denna "frifartsträcka". Dessutom kanske det kan sättas upp lite fler 30-skyltar längs med vägen?

  Detta borde definitivt revideras och tas med i samband med att dessa fartgupp etableras.

  Mvh,
  Emma

  Emma
 • Hej igen Emma,

  Jag har fått återkoppling från trafikavdelningen som säger att Näckrosvägen är en återvändsgata där det mesta av trafiken utgörs av de som bor där.
  Det skulle hjälpa om man pratar med sina grannar om trafiksituationen.
  I och med att Näckrosvägen är en återvändsgata så bör inte antalet fordon vara så stort.

  Fast man inte fick gupp precis utanför sitt eget hus så gör de den största nytta för trafiken på gatan på den plats där de befinner sig nu.

  Passar på att önska dig ett trevligt veckoslut!

  Med vänlig hälsning

  Susanne Servicecenter
 • Hej,

  Finns det verkligen en trafikutredning för just detta eller handlar det rimligen om antagelser från kommunen? Finns det en analys tar jag gärna del av den.
  Ett fartgupp kostar runt 35.000.- fick vi veta tidigare när jag var aktiv i villaägarföreningen i Stortorp. Den administrativa bördan och kostnaden runt klagomål runt detta kommer framöver snabbt kunna hamna i den nivån och även passera. Det blir ju ekonomiskt oförsvarbart och slöseri med kommunkassan. Därför förstår jag inte snålheten och oviljan från kommunen gällande detta då det handlar om säkerhet och framförallt barn. Som jag skrev tidigare så har vi som bor här betalat dryga pengar för vägen och vi borde kunna ha krav på säkerhet. Att det är en återvändsgata är ett dåligt argument då folk uppenbarligen har attityden att fartgränsen gäller "alla andra" oavsett. Att vädja om att folk sänker farten är inte görligt. Farthinder är det nog tyvärr enda sättet att verkligen säkerställa att folk kör försiktigare.
  Nu har vi fartguppet på Näckrosvägen 9 på plats. I och med det är nu sträckan mellan nummer 9 och ca 11 en kraftig inbromsningssträcka, samt en kraftig gasen i botten sträcka för trafik till/från änden på vägen. Så någon dämpande verkan längre in mot änden av vägen har det alltså inte, snarare kör man in den "förlorade" tiden mellan Näckrosvägen 1 och 9 där. Kommunens berörda tjänstemän är välkomna på kaffe hos mig för att studera verkligheten genom köksfönstret ett par timmar när som helst, om det behövs.

  Ser fram emot er återkoppling.

  Mvh,
  Emma

  Emma
 • Hej,

  Trafikavdelningen har vidtagit de åtgärder som de finner lämpligast för denna typ av gata.

  Om du vill träffas på plats är du välkommen att höra av dig till trafikingenjörerna.

  Med vänlig hälsning

  Susanne Servicecenter

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan bli synligt för alla.
Din e-post visas aldrig publikt. Läs vår policy