Till senaste kommentaren

Kan jag elda på tomten i eldfat utöver eldningsveckorna?

Hej,
Baserat på den extremt milda vintern har ju växtligheten startat väldigt tidigt i år, så min undran är om ni pga detta övervägt att tidigarelägga eldningsveckan (v16)? Vi är nu inne i vecka 12 och ska vi vänta ytterligare 1 månad kommer trädgården redan vara i full blom.
Tack!

Kommentarer

 • Hej Sandra!

  Tack för din fråga,

  Det finns i dagsläget ingen plan att tidigarelägga eldningsveckan. Det skulle krävas ett beslut av kommunfullmäktige, vilket inte är planerat. Om man vill elda trädgårdsavfall utanför eldningsveckan inom område med detaljplan eller områdesbestämmelser kan man söka dispens hos Miljötillsynsavdelningen.

  För prövning och handläggning av en dispensansökan tas en avgift ut enligt gällande taxa. Avgiften är för närvarande 7400 kronor, vilket motsvarar 5 timmars handläggning och avgift tas ut även om ansökan dras tillbaka eller ifall man får avslag.

  Prövningen av ett dispensärende tar ungefär sex veckor från det att ansökan inkommer tills att beslut kan fattas. Vår rekommendation är att trädgårdsavfall företrädesvis lämnas till en återvinningscentral, då det är det bästa alternativet för miljön.

  Bifogar miljötillsynsavdelnings dokument om trädgårdsavfall.

  Vi önskar dig en trevlig helg.

  Vänliga hälsningar,
  Jonah Servicecenter

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.