Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Cykelbana på Stationsvägen, Stuvsta

Hej! Saknar en cykelbana på Stationsvägen, mellan Stuvsta station och Huddingevägen. Vi är många som cyklar där och som inte är helt bekväma med att dela vägen med bilar, bussar och annan tung trafik. Med förskola och Skeppsmyreparken längs med finns stort behov av cykelbana, inte minst då många barn rör sig på sträckan.
Sharon Lind Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Sharon,

  Tack för ditt inlägg. Jag har ställt frågan till vår trafikavdelning och inväntar svar.

  Med vänlig hälsning,
  Susanne Servicecenter
 • Hej, vi gångtafikanter saknar också en cykelbana på Stationsvägen mellan Stuvsta station och Huddingevägen. Vi är många som går på trottoaren utmed Stationsvägen som inte är bekväma med att dela den redan smala trottoaren med cyklister som anser sig har rätt att cykla där.
  Hansa
 • Hej igen,

  Tjänsteman på trafikavdelningen svarar att vi har en antagen cykelplan där Stationsvägen är ett utpekat huvudcykelstråk i det övergripande cykelvägnätet. Ambitionen är att bygga ut hela det övergripande cykelvägnätet innan år 2030 enligt uppsatta krav och riktlinjer.

  Vi har dock många stråk som inte är utbyggda än och vi ska därför i ett nästa steg ta fram en handlingsplan som kommer peka ut vilka stråk som ska byggas ut och när i tid. Dock är det för tidigt att avgöra när i tid Stationsvägen ska byggas ut.

  Jag önskar både Sharon och Hansa ett trevligt veckoslut.


  Med vänliga hälsningar,

     Susanne Servicecenter
 • Tack detsamma!
  Sharon

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.