Till senaste kommentaren

Hur länge kan mitt barn vara borta från förskolan under coronatiden?

Hej!
Jag har haft min son hemma ifrån förskolan 3 veckor pga corona. Jag och min sambo väntar andra barnet vilken dag som helst och har diskuterat om våran son nu ska få vara hemma tills höstterminen börjar den 19 augusti då vi inte vill skicka till förskola när vi har en nyfödd hemma i dessa tider. Men som jag förstår det så får man bara vara borta 2 månader ifrån förskolan och sen blir man av med förskole platsen? Finns det några undantag nu under corona?
(Uppdaterad ) Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej,

  Tack för ditt inlägg!

  Så länge ditt barn är inskrivet på förskolan ska avgiften betalas som vanligt, även om barnet är ledigt en längre period. Man får vara frånvarande från förskolan i två månader. Efter det sägs platsen upp eftersom kommunens bedömning då är att det inte längre finns ett behov av förskola.

  -----------------------------

  Ny information gäller från och med första juli 2021
  Från och med första juli 2021 återgår barn- och utbildningsförvaltningen till ordinarie regler vid längre sammanhållen frånvaro. Det innebär att familjer vars barn redan varit frånvarande en sammanhållen period på över två månader behöver ansöka om att få ytterligare önskad frånvaro beviljad. Från och med första augusti 2021 beviljas inte heller längre uppskjuten inskolning på grund av corona. Barnet behöver då starta sin inskolning på det datum som är satt.
  ---------------

  Huddinge kommun följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer, och deras bedömning. Därför har Huddinge kommun fattat beslut om att i nuläget hålla kommunens förskolor och skolor öppna och att friska elever ska gå till skolan och friska barn kan gå till förskolan.

  Önskar dig en trevlig dag!
  Vänligen,


  Essan Servicecenter

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.