Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Hur länge kan mitt barn vara borta från förskolan under coronatiden?

Hej!
Jag har haft min son hemma ifrån förskolan 3 veckor pga corona. Jag och min sambo väntar andra barnet vilken dag som helst och har diskuterat om våran son nu ska få vara hemma tills höstterminen börjar den 19 augusti då vi inte vill skicka till förskola när vi har en nyfödd hemma i dessa tider. Men som jag förstår det så får man bara vara borta 2 månader ifrån förskolan och sen blir man av med förskole platsen? Finns det några undantag nu under corona?

Kommentarer

 • Hej,

  Tack för ditt inlägg!

  Så länge ditt barn är inskrivet på förskolan ska avgiften betalas som vanligt, även om barnet är ledigt en längre period. Man får vara frånvarande från förskolan i två månader. Efter det sägs platsen upp eftersom kommunens bedömning då är att det inte längre finns ett behov av förskola.

  ---------------
  Ny information daterat 200415
  Vad händer om mitt barn har varit frånvarande från förskolan/fritids längre än två månader?

  Barn har möjlighet att vara frånvarande från förskolan/fritidshemmet under en period av två månader. Om barnet har varit hemma i två månader är bedömningen i nuläget att barnet kan beviljas att ha kvar sin plats i ytterligare två månader varvid det gör en ny prövning. Prövningen görs i förhållande till utvecklingen i samhället och rekommendationer från ansvariga myndigheter.

  Om du väljer att hålla ditt barn hemma från förskolan eller fritids eller befinner dig utomlands ska avgiften betalas som vanligt för att du ska få behålla barnet/elevens plats.

  ---------------

  Huddinge kommun följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer, och deras bedömning. Därför har Huddinge kommun fattat beslut om att i nuläget hålla kommunens förskolor och skolor öppna och att friska elever ska gå till skolan och friska barn kan gå till förskolan.

  Önskar dig en trevlig dag!
  Vänligen,


  Essan Servicecenter

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.