Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Modulhus för nyanlända

Hej
Såg i tidningen södra sidan att det planeras bygga tillfälliga modulhus vid Lännavägen/ Sörskogen exakt vilken tomt är detta planerat på ? Varför informeras ej planer på sådan byggnationer till allmänheten ? Det är ju av yttersta vikt om man bor i närheten då det utan tvekan tar ned värden på våra hus. Samt skapar en allmän oro dör detta.

Mvh Robert

Robert Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Robert,

  Tack för ditt inlägg.

  All information om det du frågar om finns på vår hemsida Här kan du läsa om bland annat bygglovsansökan och placering utav modulhuset.

  Läs gärna mer i frågor och svar om nyanlända och där under ligger även en punkt om bygglov för modulhus.

  Med vänlig hälsning

  Susanne Servicecenter
 • Hej
  ok men vem är det som har hand om detta bygglov på kommunen ? Vart sänder man en överklagan ? Det är ej rimligt och får ej endast vara dom närmast intillliggande husen som tillfrågas om bygglov! Det finns en hel del andra att ta hänsyn till bla att det är en skola ett par hundra meter bort samt både Sörskogen och Balingsnäs.

  Mvh Robert

  Robert
 • Hej igen,

  Bygglovsprocessen är följande:
  Enligt plan- och bygglagen är det endast de intilliggande tomterna som får yttra sig om ansökan före beslut. Sedan får alla de som vill överklaga beslutet göra det. Eftersom ärendet ska beslutas i Natur- och byggnadsnämnden kan man hålla utkik på hemsidan eftersom sammanträdesprotokollen läggs ut på hemsidan.

  Annars kan man gärna kontakta bygglovsavdelningen, bygglov@huddinge.se cirka en vecka efter nämndsammanträdet, som hålls den 3 oktober, för att få beslutet utskickat till sig. Man har då cirka 4 veckor från det att beslutet togs av nämnden på sig att lämna in en skriftlig överklagan till bygglovsavdelningen.

  Har du ytterligare frågor kan du kontakta bygglovsavdelningen på deras telefontider eller per e-post.

  Med vänlig hälsningar

  Susanne Servicecenter
 • Hej! Är också orolig att det ska byggas tillfällig asylboende i närheten av min bostad och skola mina barn går på. Med tanke på alla oroligheter kring detta samt ökande statistik för våldtäkter/sexuell ofredande, hur tänker Huddinge kommun garantera säkerhet för barnen i området? Detta område ligger ganska avskilt och så är det skog i närheten, ökar ni polisövervakning eller vad är planerna?

  Martina
 • Hej Martina,

  Tack för ditt inlägg.

  Kommunen har en mycket bra dialog och samverkan med lokala polisen i alla trygghetsfrågor. Kommunen särskiljer inte denna typ av bostäder ifrån andra bostäder i kommunen. Vid nybyggnation beaktas alltid trygghets- och säkerhetsfrågan. Om det skulle uppstå trygghetsproblem på något sätt agerar vi tillsammans med polisen utifrån situationen.

  Med vänlig hälsning

  Susanne Servicecenter
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.