Till senaste kommentaren

Behövs bygglov för att bygga ut altanen med pool samt pooltak?

Hejsan. Vi tänkte bygga ut altanen med en pool och sätta ett skjutbart pooltak som bygger 85cm högt. Ligger det innom ramen för det Huddinge godkänner utan bygglov? Tack på förhand.

Kommentarer

 • Hej Antonio,

  Tack för ditt inlägg,

  Även om det oftast inte krävs bygglov för att bygga en pool så kan bland annat just ett pooltak göra bygget bygglovspliktigt. Varje fall kräver en enskild bedömning, men jag har varit i kontakt med en bygglovshandläggare som utifrån din beskrivning inte bedömer poolen i ditt fall som bygglovspliktig om syftet med det skjutbara pooltaket är att skapa ett skydd som säkerställer att ingen ramlar i när poolen inte används.

  Ett högre pooltak som gör att utrymmet under kan betraktas som en förvaringsplats eller en yta att vistas i kräver däremot ofta bygglov.

  Tänk på att även plank eller mur runt poolen kan innebära att åtgärden bedöms kräva bygglov. Det kan även krävas marklov om avsevärda ändringar i marknivån görs i samband med att poolen byggs.

  Mer information om vilka regler som gäller för pool hittar du på Boverkets hemsida.

  Trevlig helg!

  Med vänliga hälsningar
  Agnetha Servicecenter
 • Hej!

  Jag har en liknande fråga. Vi har en rund pool som är 7m i diameter och funderar på att bygga ett pooltak till den. Det behöver också ett däck att stå på.

  Då den är så pass stor blir det ett runt pooltak som är lite större än poolen och ett sådant är c:a 7,5 m i diameter och 1,8 m högt. Det är inget man kan vistas i annat än vid bad och framför allt avsett som skydd mot väder, vind, barn, djur mm.

  Kräver ett sådant pooltak och däck bygglov?
  Christian
 • Hej Christian och välkommen till forumet.

  Jag har ställt din fråga till bygglovshandläggarna och för det du beskriver behöver du söka bygglov.

  Ha en fin kväll!

  Med vänlig hälsning,
  Susanne Servicecenter

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.