Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Besöksparkeringsbrist i Huddinge centrum

Har besökt "slussen", ngn slags grejs mellan kommunen arbetsförmedlingen å några till.
Den ligger på kommunalvägen 1-5
Där finns det inga besöksparkeringar. För en besökare med bil finns det ingenstans vid huset att parkera. Bara platser som kräver tillstånd.
Hade bokat tid till kl 16.00 och då är parkeringen rätt så öde.
Likförbannat kommer det en j-a p-lisa å lappar.
Ska det vara så?
Hur är det med tillgänglighet på kommunala verksamheter?
Jan E

Jan E Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Jan E!

  Jag håller med dig om att det på många håll i Huddinge centrum är ont om parkeringsplatser direkt i anslutning till vissa verksamheter. Nära centrum finns dock två parkeringshus som oftast har gott om lediga platser.

  Just det hus, och marken utanför, där arbetsförmedlingen med flera verksamheter och företag håller till på Kommunalvägen 1-5 ägs inte av kommunen. Därför kan vi inte bestämma hur de ska sköta sin besöksparkering. Det är upp till varje fastighetsägare.

  Närmaste parkering finns i Paradisgaraget som ligger mitt emot på Kommunalvägen. Där finns det alltid parkeringsplatser och det är inte allt för långt att gå.

  Om du ändå har synpunkter på parkeringsmöjligheten nära arbetsförmedlingen bör du ta upp det med personalen där.

  Hälsningar

  Carina
 • Så gott om parkeringar är det inte i de parkeringshusen ni föreslår att Jan ska parkera i. I slutet av veckan är det ganska ont om lediga platser i dom. Med tur kan man hinna först till en plats som blir ledig. Det är ju också en tidsgräns på parkeringarna i husen vilket gör att man riskerar alltid böter då möten på verksamheter har en förmåga att ta lång tid. Besöket på Arbetsförmedlingen kan ta allt från 30 minuter till 4 timmar beroende på antal besökande.

  Platser för oss med parkeringstillstånd som rörelsehindrade är också mycket begränsade! Dessa behöver verkligen utökas och placeras så man undviker dörrar och annat för att komma till och från bilen. De som finns vid Forelltorget används ofta av andra och de i p-husen är ofta upptagna.

  Bea N
 • Hej Bea!

  Det är naturligtvis trevligt att många vill besöka Huddinge centrum och det är känt att det på vissa tider är många besökare och då blir det naturligtvis också mycket bilar i garagen. Någon direkt lösning på det problemet finns inte i dagsläget.

  När det gäller otillåten parkering på särskilda platser för rörelsehindrade är det en fråga som du bör ta upp med Huge Fastigheter AB. Det bör göra sitt parkeringsbolag uppmärksamma på det och kanske utöka bevakningen.

  Hälsningar

  Carina

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan bli synligt för alla.
Din e-post visas aldrig publikt. Läs vår policy