Till senaste kommentaren

Är det tillåtet att parkera lastbil i villaområde?

Är det tillåtet att som boende i ett villaområde ha sin verksamhets lastbilar och övriga fordon parkerade i villaområden kvälls/nattetid varje dag?

Kommentarer

 • Hej Martin och tack för ditt inlägg.

  Det finns inget särskilt förbud i Huddinge kommun angående lastbilar och parkering i villaområden. Det är samma regler som gäller som för personbilar.

  För att undvika böter är det dock viktigt att framkomligheten för andra fordon tillgodoses. Ibland kan det ju vara lämpligare att parkera lastbilar i ett industriområde. Men det finns alltså inget förbud kring parkering av lastbilar i villaområden.

  Önskar dig en bra dag!

  Vänliga hälsningar,

  Susanne Servicecenter
 • Är det tillåtet att parkera sin verksamhets lastbil på sin egna parkering på sin egna tomt i ett tätbebyggt område.        

 • Hej Calle P,
  Tack för din fråga.

  Svaret beror lite på i vilken omfattning du parkerar lastbilen. En lastbil som är till för eget bruk kan placeras på ett ickestörande sätt för omgivningen och då brukar inte bygglovsavdelningen lägga sig i.

  Om lastbilen används för verksamhet som har koppling till fastigheten och om det står något i detaljplanen om detta blir det andra regler som gäller och då behöver du kontakta bygglovsavdelningen.

  Så mitt råd blir att kontakta bygglovsavdelningen om du är osäker.

  Med vänlig hälsning,

  Susanne Servicecenter
 • Hej!

  Jag flyttade in i glömsta för snart 2 år sedan. Jag ringde Huddinge kommun för att kolla upp vart jag kunde parkera min läta lastbil som jag har med mej hem från jobbet. Jag fick svar på flera gator som jag kunde parkera på. Jag har parkerat min lastbil i 2 års tid på exakt samma ställe Esters väg 1-7. Kommunen sa att 24timmarsregeln gäller där. Nu i torsdags så fick jag en parkeringsböter helt plötsligt. Den lyder...... överträdelse av bestämmelser i trafikförordningen (1998:1276) stannat eller parkerat fordon. 01 på allmän plats inom tättbebyggt område som är terräng (3kap 48$)

  Så min fråga är om nånting har ändrats eller vilka regler gäller på esters väg i glömsta?

  Mvh johan
  Johan
 • Hej Johan och tack för ditt inlägg.

  Nej, reglerna för parkering har inte ändrat på Esters väg 1-7 utan det är, precis som du fått upplysning om, 24-timmarsregeln som gäller.

  Om du däremot stått helt eller delvis i terrängen och inte på gatan som verkar ha varit fallet ledde det till P-bot. Anser du att P-boten var ställd på felaktiga grunder kan du överklaga till Polismyndigheten.

  Med vänlig hälsning,
  Susanne Servicecenter
 • Får man parkera personbilen på lastbil parkeringsplatser?
  Odyssefs Kokalas
 • Hej Odyssefs,

  Tack för din fråga.

  Nej, du får inte parkera en vanlig personbil på en lastbilsparkering. Kommunen har inga lastbilsparkeringar men generellt gäller den regeln.

  Ha en fin kväll!

  Med vänlig hälsning,
  Susanne Servicecenter

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.